Abdulkadir Selvi'den başörtüsü kulisi: Anayasaya o ibare eklenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “köşenden gereğini yapacaksın” dediği Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'den başörtüsü kulisi geldi. Selvi, Anayasa çalışmasına “dini inanç” ibaresinin eklendiğini açıkladı.

GÜNDEM 03.11.2022, 10:55
1
Abdulkadir Selvi'den başörtüsü kulisi: Anayasaya o ibare eklenecek
CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nun “başörtüsü” yasa teklifi üzerine, Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan’ın AKP'li kurmaylarına harekete geçmesi çağrısında bulunmuş ve Adalet Bakanlığı Anayasa çalışmalarına başlamıştı. 
Erdoğan’ın “köşenden gereğini yapacaksın” dediği Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'den başörtüsü için Anayasa çalışması kulisi geldi. Selvi, başörtüsü düzenlemesine “dini inanç” ibaresinin eklendiğini ileri sürdü.
Selvi’nin yazısına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine yapılan değişiklikle teklifin ilgili maddesi şu şekilde:
“Kadınlar, dini inançları gereği başlarını örtmesi veya açması nedeniyle ayrımcılığa tabi tutulamaz. Kadınların başlarının ve boyunlarının açık veya örtülü olması çalışma hayatında, kamu hizmetlerinde görev almalarında, eğitim-öğretim hayatında, özel alanda, mal ve hizmet alımında ve seçme ve seçilme haklarında ayrımcılığa neden olamaz.”
Öte yandan AKP, Anayasa değişikliğini Meclis Başkanlığı’na sunmak için muhalefet partileri ile görüşüyor. AKP’lilerin dün ziyaret ettiği CHP ve HDP’den Anayasa değişikliği teklifine destek verilmeyeceği yönünde açıklamalar yapılmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı