Abdullah Avcı: Çok iyi bir Trabzonspor vardı

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Kızılyıldız'ı 2-1 yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

SPOR 16.09.2022, 00:20
1
Abdullah Avcı: Çok iyi bir Trabzonspor vardı
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Bordo-mavili ekibin UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında Kızılyıldız'ı 2-1 yendiği mücadele sonrasında açıklamada bulundu.
Avcı, maç sonrasında yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Bugün daha dengeli, kompakt, merkezi kapatan ve topa sahip olan, oyunun bütünde çok iyi bir Trabzonspor vardı. Acele etmedik. Geçişi bazen yaptık, bazen durduk. O son gol bize yakışmadı. Onu kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.
Sahayı sedye ile terk eden Abdülkadir Ömür hakkında açıklama yapan Avcı, "Abdülkadir Ömür'ün mide bulantısı vardı gündüzden beri. Çok önemli bir şeyi olmadığını düşünüyoruz" dedi.
Trezeguet'in performansı hakkında konuşan Avcı, "Trezeguet, kendini kanıtlamış bir oyuncu. Bunu bir gün yapacağını biliyordum. Taraftarın desteği ona devam etsin, özel bir oyuncu. Bazen duygularını karıştırıyor. Bir değişime girdik, gelen oyuncu da şampiyon olan takıma geliyor."
Abdullah Avcı, "Bugün bir kıvılcıma ihtiyacı vardı. Bunu yakaladık diye düşünüyorum." dedi.
Avcı, şöyle devam etti:
5 sakat, 4 de takımdan ayrılan oyuncularının bulunduğunu ifade eden Avcı, şunları söyledi:
Takımdaki sakatlıklarla ilgili bilgi veren Avcı, "Yusuf Yazıcı, pazar günü bizimle olmayacak. 'Risk almayalım' dedik. Önümüzdeki hafta itibarıyla takımla çalışmalara başlayacak. Larsen'in ise daha iç yan bağında problem vardı. Abdülkadir Ömür'ün mide sorunu oldu" dedi.
Maçta 1 gol atan, 1 asist yapan Trezeguet'in potansiyeli olan bir futbolcu olduğunu belirten Avcı, bugün varlığını hissettirdiğini kaydetti.
"Maç öncesi teknik olarak eksikler üzerinden hem analizde hem pratikte çalışmalarla geri bildirim toplantısı yaptık. Rakibin de bazen 5'li karşılamasında da 4'lü karşılamasına da çalıştık, hazırlık yaptık. Oyuna rakip 5'li başladı. Özellikle son 2 maçta çıkardığımız analizlerde beklerimizin dengeli kompakt kalmasına sağladık. Topa sahip olarak rakibe baskı yaparak geçişte topun arkasına geçerek merkeze kenara yönlendirerek oyunun büyük bölümünü doğru oynadık. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra topa biraz daha fazla sahip olduk. Son 11-10 bölümde bize yakışmayacak bir gol oldu. Maç 11-10, 11-9 da olsa, 3-0, 4-0 olsa futbol anı he anı doğru oynamanız gerekiyor. Çünkü oyun sizi cezalandırıyor."
"Şampiyon takıma gelen oyuncuların duygusu oluyor, kendini ispat ederek bir an önce takıma katkı sağlamak istiyorlar. Duyguların karıştığı özellikle son 2 haftada kopmalar yaşadık. Son bölüm hariç oyunun genelinden çok memnunum. Bugün Avrupa Liginde tekrar varlığımızı hissettirdik. Her kulvarda yarışmak istiyoruz. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Taraftara da bugün bir teşekkür ediyoruz. Özellikle son zamanlarda yaratılan suni gündemde bana ekibime takıma destek oldular. Taraftarlarla bağımız çok güçlü. Bu şehrin enerjisi var, bunu pozitif yönde kullanalım. 3 gün sonra yoğun tempoda 12. maçımıza çıkacağız. Taraftarlar destek olsun kazanıp milli takım arasına nefes alarak girmek istiyoruz." Avcı, Bordo-mavili oyuncular ile kaybedilen iki maçtan sonra zihinsel ve iletişim olarak birebir ekibiyle birlikte görüşmeler yaptıklarını anlatarak, "Takımın potansiyeli var. Bugün bir kıvılcıma ihtiyacı vardı. Bunu yakaladık diye düşünüyorum." dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı