Abdullah Avcı dev maçtan önce açıkladı: Yarın olmayacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Şampiyonlar Ligi play off rövanşında oynanacak Kopenhag maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

SPOR 23.08.2022, 19:10
1
Abdullah Avcı dev maçtan önce açıkladı: Yarın olmayacak
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında yarın Danimarka’nın Kopenhag takımını konuk edecek Trabzonspor, rakibini eleyerek gruplara kalmak için mücadele edecek.
İlk maçı deplasmanda 2-1 kaybeden bordo-mavililer, Danimarka temsilcisi karşısında 2 farklı galip gelmesi halinde turu geçen taraf olacak. Tek farkla tamamlanan 90 dakikada maç uzatmalara gidecek. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, son derece önemli olan Kopenhag karşılaşması öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İşte Avcı’nın açıklamalarından satır başları:

“Bir hafta önce, Kopenhag’da güzel bir ortamda, atmosferde bütün planlarımızı yaparak maça çıktık. İlk gole kadar istediğimiz gidiyordu. Bireysel hatadan gol yedik. Sonrasında devreye kadar oyun dengede gittik. Sonrasında duran toptan gol yedik. İkinci 45 dakikada tamamen domine bir oyun oynadık. Oyun olarak kazandık ama skor olarak kazanamadık.”
“Çalışmalarımızı yaptık, hazırlıklıyız, geçen haftadan da pratiğimiz var, en iyi şekilde yarın zihnimizle, konsantrasyonumuzla yeni bir hikaye yazmak için çok güzel bir fırsat var. Bu şehir, bu kulüp bunu hak ediyor. Umarım Trabzonspor ve şehir için tarihi günlerden biri olacak. Bunun karşılığını alarak Şampiyonlar Ligi’nde olmak istiyoruz”

”Marek Hamsik’in tedavisi olumlu gidiyor ama yarın bizimle olmayacak. Bakasetas’ın durumuna bu akşam tekrar bakacağız. Ancak zor görünüyor. Bir aksilik olmazsa Enis Bardhi ve Marc Bartra sahada olacak”

“Konsantrasyon eksikliği olmadığını düşünüyorum. Bu oyunun içinde olabilecekler parçalardan biri. Bazen üst üste gelir Antalya maçında olduğu gibi. Belki 1.5 pozisyon vermedik, skor 5-2. Ayağına çarpıyor önüne düşüyor, enteresan bir durum yaşadık. Bireysel olarak da çalışıyoruz bunun için. Yarın akşam burada muhteşem Trabzonspor taraftarının, 1.5 senedir oyuna ve bize gösterdikleri sabırla beraber, oyuna müdahale etmeden bizlere destek vermelerini istiyorum.”

“En iyi maç önündeki maçtır. Bir sonraki maç hiçbir zaman planın içine alınmaz. Galatasaray’la ilgili bir gram çalışma ve konuşma olmadı. Önündeki maç en önemli maçtır. Bir maç kaybedildiği zaman, kafalar orada mı, burada mı falan… Bunların zaman tünelinde kaldığını düşünüyorum”

“Ben modern futbolun, elindeki profiline uygun oyunun, rakibe göre planın, ne olduğuna göre çalışıyoruz. Haftalık değişiyor bu. Yarın da burada, topa daha fazla sahip olan, oyunu domine eden, taraftarın bize verdiği sabırlı destekle birlikte, topa sahip olan, hem arayışlar içinde olan, kaybettiği yerde baskı yapan, az geçiş yiyen, az duran top yiyen, kontrolünü ve aklını kaybetmeyen, dengeli bir şekilde duran bir takım olmak istiyoruz. Topun geriye gitmesine tepki vermek oyuncuyu telaşa sokabilir, ancak buna gerek yok. Çünkü bu oyunu tutmak ve kontrol etmek için. Rakip, ikinci bölgede bekleyen bir takım. Bu sebeple böyle bir planlama olabilir.”

”Ahmetcan Kaplan’ın Ajax’a gidişi harika bir durum. Bunların sayısının artmasını istiyoruz. Onun da yapması gereken birçok şey var, bu kadarı yeterli değil. Giderken nasihat verdik. Hedeflerimizden biri, en azından bir oyuncumuzu Avrupa’ya yollayabilmekti.
Transfer konusuna da değinen Avcı, “Transfer devam ediyor. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Başkan ve yönetim kurulu da çalışmalar yapıyor. En iyisini oyuna, oyun planına atmak istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı