Abdullah Avcı: Zor bir rakibe karşı iyi bir galibiyet aldık!

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Adana Demirspor karşılaşmasının ardından konuştu.

SPOR 04.12.2021, 20:55
11
Abdullah Avcı: Zor bir rakibe karşı iyi bir galibiyet aldık!
Süper Ligin 15’inci hafta maçında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Adana Demirspor'u 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından ise Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıkmalarda bulundu.

Abdullah Avcı, “Geçen hafta Karagümrük maçından sonra davet ettik. Bugün burayı tamamen doldurdular. Onların desteği son derece önemli, takıma verdikleri pozitif destek bizi çok mutlu ediyor. Hep şunu ifade ettim; savunmayı da beraber, hücumu da beraber yapacağız. Taraftarımız bize bu anlamda destek oldu. Hep onlardan sabır istedim. Bunun örneği; geçen hafta Karagümrük maçında penaltı öncesi 2 dakika 17 saniye ve 46 pasla yakaladığımız penaltı. Bu bir sabır oyunudur. Buna da sabrediyor ve destek oluyorlar. El ele tutuşmayı da sene sonunda inşallah hep beraber yaparız.” ifadeleriyle bordo-mavili taraftarların desteğine değindi.

Ligin iyi takımlarından birine karşı oynadıklarını da kaydeden Avcı, "En çok rakibin arkasına koşu yapan ve kilit pası atan, en çok şut atan, kenar ortalar yapan, bireysel oyuncu zenginliğine sahip bir takım. Bugün ilk 15 dakikada biz oyuna giremedik. Kazandığımız topu kaybettik. Rakip, bu anlamda üstümüze geldi. Orada tekrar özel ve yetenekli bir oyuncumuza rağmen golü bulduk. İlk yarının sonlarına doğru kenar ortayla rakibe pozisyon verdik. Özellikle bugünkü pozisyonları bazen doğru kullandık, bazen uzaktan paslar attık ve bunları kaybettik. Bir takımın şampiyon olabilmesi için topa sahip olduğunda da savunmayı yapabilmen gerekiyor. Savunma kelimesi sadece kalende beklemek değildir. Rakibi beklerken de savunma güvenliğini doğru yapabilmektir. Bugün ikinci yarı itibarıyla daha dengeli bir oyun oynadık. Zor bir rakibe karşı iyi bir galibiyet aldık. 15’inci hafta cebimize bir 3 puan daha koyduk." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı