Son Dakika

Abdullah Gül'den afet bölgesinde AKP'yi kızdıracak sözler

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, depremin vurduğu Kahramanmaraş'a giderek incelemelerde bulundu. Abdullah Gül, koordinasyon merkezinde yaptığı açıklamada, "Eksiklikler ve noksanlıkları gördük" dedi.

GÜNDEM 23.02.2023, 17:40
Abdullah Gül'den afet bölgesinde AKP'yi kızdıracak sözler
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesine yönelik ziyaretlerine bugün başladı. Abdullah Gül bugün deprem bölgesi Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Kahramanmaraş’ta ilk olarak Afetle Mücadele Koordinasyon Merkezi’ne gelen Abdullah Gül, burada yetkililerden bilgi aldı. Burada konuşan Abdullah Gül, “Eksiklikler ve noksanlıklar yaşandığını da hep beraber gördük. Bu noksanlıkları depremin altına gömersek, yarın olacak bir depremin altında da yine bizler kalırız.” dedi.
Koordinasyon merkezinde bir konuşma gerçekleştiren Abdullah Gül, “Öncelikle Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta gerçekleşen ve 11 ilimizi derinden etkileyen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yararlananlara acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.
Abdullah Gül sözlerini şöyle sürdürdü:
Alınacak derslerin de çok olduğunu vurgulayan Abdullah Gül, “Eksiklikler ve noksanlıklar yaşandığını da hep beraber gördük. Bu noksanlıkları depremin altına gömersek, yarın olacak bir depremin altında da yine bizler kalırız. Depremin merkezinde olan bir ülke olduğumuz biliniyor. Hazırlıklarımızı bu doğrultuda yapmış olmalıydık. Afetle mücadele hızımızı bu yönde geliştirmeliydik.” ifadelerini kullandı.
Abdullah Gül, sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Şüphesiz ki büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldık. Canlarımız gitti, çok yara aldık. Bu yaralarımızı hep birlikte zamanla saracağız. Burada bugün, böylesi bir afetle mücadelede devlet ve milletin seferberlik içinde çaba gösterdiğine müşahede ettim.”
“Devlet kurumlarımızla, yapı sektöründeki tüm paydaşlarla, bilim adamlarımızla bu hedefe ulaşmak için birlikte çaba sarf etmeliyiz. Depreme hazırlıklı olma kültürünü ve bilincini tepeden tırnağa benimsemeli ve benimsetmeliyiz. Bunu şimdi yapmaz isek ne zaman yapacağız? Bundan sonra kurumları ve kuralları sağlamlaştırmamız ve gerekli denetimleri uygulatmamız şart. Daha dayanıklı bir geleceği ancak birlikte böyle inşa edebiliriz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı