Abdüllatif Şener AK Parti'deki problemi açıkladı: İlk günden beri...

Abdüllatif Şener, AK Parti'deki problemi açıkladı. Şener, problemin AK Parti’de kurulduğu ilk günden itibaren Genel Başkan'da olduğunu belirtti.

GÜNDEM 14.07.2021, 13:15
14
Abdüllatif Şener AK Parti'deki problemi açıkladı: İlk günden beri...
AK Parti'nin kurucularından olan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, TBMM'deki odasında Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın sorularını cevaplandırarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Şener, AK Parti'nin parti programını kendi yazdığını belirterek "şu anda AKP’nin izlediği siyaset baştan sonra halen hiçbir kelimesi değişmemiş olan parti programına tam terstir." dedi. Ayrıca Şener, AK Parti'deki problemi de açıkladı. Şener, problemin AK Parti’de kurulduğu ilk günden itibaren Genel Başkan'da olduğunu söyledi.

AK Parti'nin parti programını kendisinin yazdığını belirten Şener, "AKP kurulurken çok idealist davranmıştım. İyi şeyler olsun, demokratikleşme, insan hakları, dünya ile barışık olsun, insanı ile barışık olsun, ayrıştırma yapmasın, çağdaş demokratik değerler üzerinde siyaset yapsın istemiştim. Hatta hep söylerim, "partinin programını ben yazdım" diyebilirim." ifadelerini kullandı.
Şimdi açın bakın AKP’nin programına, ana özü itibari ile çağdaş demokratik değerlere vurgu yapan bir parti olduğunu söyleyen Abdüllatif Şener, "Ben buna inanıyordum. Yani siyasetin böyle yapılması gerektiğine inanıyordum. Onun ötesinde de uzun yıllar siyasi tecrübemden sonra AK Parti kurulurken artık, seçmeni ayrıştırmamak, partileri ayrıştırmamak gerektiğini düşünüyordum." dedi.
AK Parti'de görev aldığı süre boyunca hiçbir konuşmasında hiçbir partinin aleyhine konuşmadığını açıklayan Şener, "Ve AK Parti’yi de hiç methetmedim. O toplantılardaki konuşmalarımda da hiç AK Parti’yi anlatan, ya da öbür partileri eleştiren şeyler söylemezdim." diyerek şöyle devam etti:

Şu anda AK Parti'nin izlediği siyaset baştan sonra halen hiçbir kelimesi değişmemiş olan parti programına tam ters olduğunu ifade eden Şener, "Peki, bu terslik nereden kaynaklanıyor? Başlangıçtan beri var mıydı? Yoksa sonradan mı ortaya çıktı? Bana göre başlangıçtan beri vardı." dedi.

AK Parti’de ilk kurulduğu günden itibaren problem Genel Başkan'daydı" diyen Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilmeden önceki siyasi yasağını hatırlattı.
"O siyasi yasağı aşabilmek için, yani Türkiye içinde meşruiyet sağlayabilmek için AB ve ABD ilişkisine önem verdi. Yani dış destek ile iç meşruiyeti elde etme stratejisi ilk dönem stratejisidir." açıklamasında bulunan Şener, "Bu destansı AB süreçleri hep o kendisinin yakalamaya çalıştığı, ülkedeki hukuk engelinin aşılabilmesi ve ondan sonra da kurumasal yapıların kendisinin meşruiyetini ve yaptıklarını onaylamasını elde etmeye yönelikti.
İlk Gül hükümeti kurulurken biz kendisi ile beraber Yunanistan’da idik. Yunanistan’dan İspanya’ya giderken havada Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmıştı. Yani burada seçim sonrası ilk AK Parti hükümeti kurulurken, o AB liderleri ile görüşüyordu." dedi.
Sürekli AB değerlerine vurgu yapıldığını belirten Şener, şöyle devam etti:

Can Bursalı'nın "Yani, baştaki strateji bir aldatmacaya mı dayanıyor?" sorusuna ise Şener şu şekilde cevap verdi:

"Yani bu benimkisi çok aşırı bir davranış biçimiydi ama ayrışmanın ülkeye zarar vereceğini düşünüyordum. Türkiye’nin ihtiyacı olan bu toplumsal kültürü oluşturmaya bir katkı sağlayayım diye çaba harcardım.
Birlik beraberlikten bahseden bir konuşma tarzım vardı. Konuşmalarımı "Önemli olan partiler değildir. Önemli olan sizsiniz. Birbirinizi sevin, birbiriniz ile iyi geçinin hangi parti kazanırsa kazansın" derdim. Hatta seçim konuşmalarımda bunu söylediğim zaman bazı partililer "Ya ağabey sen ne yapıyorsun? Bu konuşma ile nasıl oy alacağız" derlerdi. Ben, "Ülkeye zarar verdikten sonra oy alsan ne kıymeti olabilir? Biz faydalı olmaya uğraşıyoruz. Vatandaş bunu sezer, görür" derdim. Ama hayal kırıklığına uğradım, her konuda."
"O imajı veriyordu. Neden? Burada meşruiyetini elde edebilmek maksadı ile.
Fakat yönetim tarzı hukuka ve siyasi etik kurallara, kamu mallarını korumaya yönelik olmadığı için ve başlangıçta da medya ve Türkiye’deki kurumsal yapı tereddütle baktığı için Erdoğan’a ve AKP iktidarına, bu AB vurgusu ile sürdürdüğü politikaların dönemi biraz uzun sürmüştür.
Ama bir taraftan da ilk oturduğu günden itibaren hukuk, siyasi etik, kamu malını gözetme gibi evrensel bir yöneticinin, başbakanın olması gerektiği şekilde işi yürütmüyordu. Bu birikerek sonunda hem medyayı teslim aldı, hem kurumsal yapıları teslim aldı.
Kendisini denetleyen kurumlar olmaktan öte, kendisinin kırbacı haline gelen kurumlar haline dönüştü. Başta yargı olmak üzere."
"Evet, sadece kendi meşruiyetini sağlamaya yönelikti."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı