Abdüllatif Şener'in neden döndüğü belli oldu! Oğluna büyük kıyak

CHP’den milletvekili adayı gösterilmediği için iktidara yönelik açıklamalara başlayan Abdüllatif Şener'in neden döndüğü belli oldu. Şener'in oğlu Bedirhan Şener, Meclis Özel Kalem Müdür Yardımcı oldu.

GÜNDEM 26.05.2023, 10:15
6
Abdüllatif Şener'in neden döndüğü belli oldu! Oğluna büyük kıyak
AK Parti kurucularından olan ve ardından ayrılan son olarak da önceki dönem  CHP Konya Milletvekilliği yapan Abdüllatif Şener yine döndü. 14 Mayıs seçimlerinin ardından Cumhur İttifakı’nı “memnun eden” açıklamalara imza atmaya başlayan Şener'in bunu neden yaptığı ortaya çıktı.
Şener, “Cumhurbaşkanı bir partide, Meclis çoğunluğu bir partide olursa bu sefer ortaya ne çıkıyor? Denge denetim mekanizması kurulmuş oluyor. Fakat bu sefer de yönetimde ve ülkede istikrar kalmıyor. Dolayısıyla Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'ndayken açıkça şunu söyleyeyim, Kemal Bey'in seçimi kazanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı da bir başka partiye gittiğinde bir kere verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremez” ifadelerini kullanmıştı.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre Şener'in bu açıklamalarına tepkiler sürerken oğlu Bedirhan Şener, 14 Mayıs seçimlerinden sadece dört gün önce AKP’li Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak atandı. Açıktan yapılan atama ile Bedirhan Şener'e devlet memuru olma yolu da açıldı.

Şener'in Cumhurbaşkanı'nın yeni rejimde TBMM'yi işlevsizleştiren yetkilere sahip olmasına karşın Meclis’te çoğunluğa sahip olmayan partiden seçilmesinin sakıncalarına ilişkin sözlerine CHP içinden tepkiler geldi. Geçmişte Fazilet Partisi içinde birlikte görev yaptığı CHP’li Mehmet Bekaroğlu bu sözlere, “Yapma Abdüllatif Bey. Bir süre sonra seçim kararı alıp parlamentoyu da yenileyemez mi? Yakışmadı size, bu açıklama hiç olmadı hiç” karşılığı verdi.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise “Nereden buluyoruz bu tipleri. Adamın açıklamalarına bir bakın! Neredeyse 'Kılıçdaroğlu’na oy vermeyin' diyor. Demek ki adam görevli olarak bize transfer olmuş, görevini de son konuşmasıyla başarıyla tamamlamış oldu. Bir de bu adam 2018 seçimlerinde benim yerime Bolu’dan aday gösterilecekti neredeyse. Sevgili parti yöneticilerim, mecbur muyuz bu ithal akla? Dönüp partinin içine baksanız, bu tür adamlardan daha vasıflı binlerce CHP’li göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı