Abdurrahman Dilipak ‘ah çekip’ serzenişte bulundu: Yargı karar verecek

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. “Hani adil şahitler olacaktık” Abdurrahman Dilipak, “İddianın sahibi ispatla yükümlüdür.” dedi.

GÜNDEM 10.10.2022, 22:45
2
Abdurrahman Dilipak ‘ah çekip’ serzenişte bulundu: Yargı karar verecek
Eleştiri ve uyarılarını sosyal medya hesaplarından da sürdüren gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, “Bir kavme olan düşmanlığımız bile, bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmemeli. İddianın sahibi ispatla yükümlüdür.” dedi.
Abdurrahman Dilipak bugün sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Hani adil şahitler olacaktık” deyip uyarıda bulundu. Dilipak, “Bir iddianın yalan olduğu ortaya çıktığı halde düzeltmiyorsanız, birine bir suç isnat ediliyorsa ve o suç ona aid değilse, iddia sahibi o suçu işlemiş gibi muaheze olunur. Hani adil şahidler olacaktık. Kimin kime ne dediği benim için gerçekliği kadar itibar görür. Aksi iftira olur. Bir kavme olan düşmanlığımız bile, bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmemeli. İddianın sahibi ispatla yükümlüdür. Kararı yargı verecektir. Ah yargı ah!” ifadelerini kullandı.Adana’da polis ekipleri, üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir cenaze nakil aracında 144 kilo 550 gram esrar ele geçirdi. Aramalarda araçta 144 kilo 550 gram esrar buldu. Uyuşturucuyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.
Bu haberler sonrası iktidara yakın medyada ‘İBB aracında uyuşturucu çıktı’ başlıklı haberler en görünür şekilde yer aldı. Kısa süre sonra aracın, AK Partili belediye yönetimi döneminde yapılan İBB ihalesini kazanan Albayrak ailesinin damadı Adem Altunsoy'un Platform Turizm Taşımacılık Şirketi'ne ait olduğu ortaya çıktı.
İBB ve Platform Turizm’den peş peşe açıklamalar geldi. İmamoğlu, “Teftiş Kurulumuz soruşturma başlattı” açıklamasında bulunurken Platform Turizm tarafından yapılan açıklamada ise “Habere konu olan 34 DMM 776 plakalı şirketimize ait olan araç ve bu aracı kullanan şoförler şartname ve sözleşmemiz gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yönetim, denetim ve kontrolündedir…” denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı