Abdurrahman Dilipak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uyardı: Rüşvet, torpil...

Abdurrahman Dilipak bugünkü yazısında AK Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a isim vermeden ders niteliğinde uyarılarda bulundu.

GÜNDEM 21.08.2021, 09:50
7
Abdurrahman Dilipak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uyardı: Rüşvet, torpil...
Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü yazısında muhalefetin sesine kulak verircesine isim vermeden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir takım uyarılarda bulundu.
Cumhur İttifakı’nın dayatmasıyla Türk Siyasetine sokulan “Başkanlık sistemi”nin ülkeyi tek adam rejimine soktuğu bir çok kesim tarafından öne sürülürken ekonomi ve siyasette Türkiye’yi bir çıkmaza doğru götürdüğü aşikar. Ekonomiden siyasete,spordan sanata bir çok konuta tek karar merciinin yeni sistemde Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ve kendisinin verdiği kararlara hiçbir şekilde itiraz etme mekanizmasının bulunmadığını öne süren muhalafet her gün ülkede rüşvet, torpil, iltimas, haksız kazanç, adaletsizik haberleriyle yeni güne uyandığımızı ortaya koyuyor.

Durum böyleyken Abdurrahman Dilipak da bugünkü yazısında adeta muhalefetin sesine kulak vererek isim vermeden ülkeyi yönetenlere seslendi.
Dilipak yazısında “Siyasette en çok sorulan-sorulacak olan konular şunlar: Rüşvet, torpil, iltimas, haksız kazanç, adalet. Aslında bunların hepsinin kökeninde Ehliyet, Emanet ve Adalet var! Devlet, siyaset bu sacayağı üzerinde durur. Bunlardan biri kırılırsa vay o halkın da, yöneticilerinin de başına geleceklere.Bu konuda devlet şeffaf olmak zorundadır. Yoksa gerçeğin yerini söylenti alır. Söylenti şüyuu bulursa, hadise şüyuu vukuundan beter hale gelir. Söylenti kargaşanın ikiz kardeşidir. Siyaset vekalet müessesesidir. İstişare ve şûra esastır. Kendini mutlak konumda gördüğü an, kutsadığı an İlahlık ve Rablik iddiasında bulunmuş olur. Hesap veremeyen siyaset hesap da soramaz.” Diye yazdı

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı