Abdurrahman Dilipak, RT’den dolayı yargılanıyor! Vali şikâyet etmişti

GAbdurrahman Dilipak, dönemin Uşak Valisi Funda Kocabıyık hakkında attılan bir tweeti RT yaptığı için dava açılmıştı. Dilipak'ın yargılanmasına başlandı. Abdurrahman Dilipak son gelişmeyi duyurdu.

GÜNDEM 10.10.2022, 20:35
3
Abdurrahman Dilipak, RT’den dolayı yargılanıyor! Vali şikâyet etmişti
Gazeteci Abdurrahman Dilipak bugün yargı karşısına çıktı. Yeni Akit gazetesindeki eleştirel yazıları iktidar kanadında rahatsızlık uyandırınca Akit TV’deki programı sonlandırılan Abdurrahman Dilipak, daha sonra Yeni Akit köşesindeki yazılarına son vermişti.
Abdurrahman Dilipak ile Uşak Eski Valisi Funda Kocabıyık davasında bugün mahkeme günüydü. Dilipak, 3 Nisan 2022 tarihinde İYİ Partili Ümit Karaca’nın, “Elinde 14 bin liralık telefon, kuaförünü eve çağırıp saçlarını ördürmüş, kocası FETÖ’cü kendisi lise öğretmenliğinden valiliğe geçiş yapmış millete sosyal mesafeyi koruyun diye talimat veriyor.” ifadelerini kendi Twitter hesabından, “Vali var ,vali var. Yazıcıoğlu gibileri yaşarken yeterince sahiplenebildik mi. Peki öyle kaç isim sayabilirsiniz.” ifadelerini kullanarak RT yapmıştı. Bu sözlerin ardından dönemin Uşak Valisi Funda Kocabıyık tarafından Abdurrahman Dilipak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve dava açılmıştı.

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, müşteki olduğu bugünkü duruşmaya avukatı Faruk Keleştimur vekaleti ile Uşak 1. Asliye Ceza Mahkemesine 3 sayfalık ek savunma gönderdi. Sosyal medya yasasındaki değişiklik sebebi ile yeni yasa ile birlikte, RT ettiği mesajın asli sahibi hakkında açılan davada verilen para cezasına ilişkin istinaf kararının beklenmesini talep etti.Funda Kocabıyık’ın suç duyurusunda bulunduğu davada mesajın asli sahibi, Kocabıyık’ın kocası hakkında, kocasının kendi yazısına atıfla “FETÖ’cü olduğu” ileri sürülürken, halkı COVID tedbirlerine uymadığı için azarlamasına karşı kendinin bu kurallara uymaması eleştiriliyordu. Dilipak’ta “biri böyle yapmış olabilir, ama her vali aynı değil” diye eski vali Recep Yazıcıoğlu’nu örnek göstermişti.Abdurrahman  Dilipak 3 bölümden oluşan yazılı savunmasında, COVID ile ilgili iddialarının doğruluğuna dikkat çekmek için, Viranşehir savcısı Eyyüb Akbulut’un görevden alınması ile ilgili yargılamanın sonucunda beraat ettiği bilgisine de yer verdi.Duruşmaya katılan olmadı.

Abdurrahman Dilipak, sosyal medya hesabından, “Uşak eski valisinin hakkımmda, bir twitteri RT ettiğim için yaptığı suç duyuru ile ilgili açılan davada mahkeme duruşmayı 20 Şubat 2023 saat:10.00'a erteledi.” paylaşımında bulundu.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı