Abdurrahman Dilipak'tan AK Parti'ye trol uyarısı: İtirafçı olabilirler

Gazeteci Abdurrahman Dilipak, Erdoğan'ın manevrasıyla zor duruma düşen trollere öneri de bulunurken AK Parti'ye uyarıda bulundu. Dilipak, “Ektiğiniz rüzgar size fırtına olarak geri döner.” dedi.

GÜNDEM 25.11.2022, 11:50 25.11.2022, 13:40
10
Abdurrahman Dilipak'tan AK Parti'ye trol uyarısı: İtirafçı olabilirler

Gazeteci Abdurrahman Dilipak, geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın manevrasıyla zor duruma düşen trollere öneride bulunmuştu. Sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaşımda bulunan Abdurrahman Dilipak, “Trollere uyarı, patronlarınıza inanıp güvenip, onların her yaptıklarına destek verip karşınızdakilere saldırmayın. Yarın şartlar değişir, patronunuz fikir değiştirir, siz zor durumda kalırsınız, dünya ve ahiret açısından yazık değil mi size.” demişti.
Abdurrahman Dilipak bugün yaptığı paylaşımda da trollere sert tepki gösterdi. “Halk sağlığı açısından troller ciddi bir sorun.” diyen Dilipak, isim vermeden de AK Parti’yi troller konusunda uyardı.
Abdurrahman Dilipak, “Bunlar insan, bu ülkenin çocukları, “kullan at” değil. Yarın siz bunları koruyamayacak, mamalarını veremeyecek kadar zayıflarsanız da bunlar karşı tarafa geçebilir. Parayı veren düdüğü çalar. Sonuçtan sizi suçlayabilirler. Ektiğiniz rüzgar size fırtına olarak geri döner.” dedi.
Abdurrahman Dilipak’ın paylaşımları şöyle;
“Halk sağlığı açısından troller ciddi bir sorun. Bunlar bir hukuk sorunu olduğu kadar, çoğunluğu sempatizanlardan oluşan gönüllü ve profesyonel troller psikososyal davranış bozukluğu riski ile karşı karşıya. Aynı şekilde bu kişiler, kötü örnek ve etki alanı itibarı ile çevrelerine zarar vermenin ötesinde, bulaşıcı bir hastalık gibi çevrelerini peşlerine takabilmektedirler. Bu “keskin sirke” takımı, yarın aldatıldıkları, ihanete uğradıkları, diğer trol gruplarının saldırısına uğradıklarında yalnız kaldıklarını hissettiklerinde, kendi çevresine saldırabilir. İtirafçı olabilir. Pişmanlıktan kaynaklanan öfkeyle vicdani bir travma sonu itirafçı olabilir. İntikam hissi ile, karşı tarafa yönelebilir. Karşı tarafla anlaşarak siber terör, siber mafyaya dönüşebilir. BlackWeb de hacker yada Mafyöz yapılar oluşturabilir.Bunlar insan, bu ülkenin çocukları, “kullan at” değil. Yarın siz bunları koruyamayacak, mamalarını veremeyecek kadar zayıflarsanız da bunlar karşı tarafa geçebilir. Parayı veren düdüğü çalar. sonuçtan sizi suçlayabilirler. ektiğiniz rüzgar size fırtına olarak geri döner.
Bu işin kimseye faydası yok. Sonuçta herkesin zararlı çıkacağı bir oyun bu. Dünyaya da zarar, ahirete de. Karga besleyenler, gözlerine dikkat etsinler. Sağlık, gençlik bakanlıkları ve psikoloji, sosyoloji fakülteleri bu çoğu pasif aktivistleri yapay zeka kullanan trol çetelerini takibe almalı. Bunlar kontrol edilmezse, hem kendilerine, hem çevrelerine ve ülkeye zarar verirler. Yarın bunlar politik, ideolojik, etnik kamplaşmanın ötesinde dış ülkelerin 6. kol faaliyetlerin Trova atına dönüşebilir. Siber bir soğuk savaş aracına dönüşebilirler.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı