Abdurrahman Dilipak'tan AKP'ye sert eleştiri: Ben yaptımla olmuyor

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak'tan AK Parti'ye adalet eleştirisi geldi. "İhtilafları adalet çözmeyecekse kim nasıl çözecek" diyen Dilipak, "Ben yaptım oldu demekle olmuyor" dedi.

GÜNDEM 12.05.2022, 09:45
8
Abdurrahman Dilipak'tan AKP'ye sert eleştiri: Ben yaptımla olmuyor
Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak bugünkü köşe yazısında adalet üzerinden AK Parti'yi yerden yere vurdu. Türkiye mevzuat çöplüğüne döndü diyen Dilipak, "İhtilafları adalet çözmeyecekse kim nasıl çözecek. Ben yaptım oldu demekle olmuyor" dedi.
"Adalet mülkün temelidir. Yani sahip olduğunuz her şeyin teminatıdır" diyen Dilipak, "Adaleti kaybederseniz, sahip olduğunuz her şey tehdit altında olacaktır. Hem de nasıl kazanmış olursanız olun! Ateş düştüğü yeri yakar. Kimse adalet istemiyor. Kendi işinin görülmesini istiyor. Adamını bulup işini halletmek istiyor. Parayı veren düdüğü çalıyor. Çoğu 3 maymunları oynadı, oynuyor. " ifadelerini kullandı.
Her şeyin geni ile oynandığını, siyasetin ve ekonominin hormonlu olduğunu vurgulayan Dilipak, "Aile dağılıyor, gençlik perişan, eğitim dibe vurmuş, kimin umurunda. Bir devlette ilk kurtarılması gereken değer adalet olması gerek ama, adalet kurumu, yargının ve yasaların saygınlığı maalesef onlarca yıldır yerlerde sürünüyor. Yargının saygınlığını ne siyasetçi korudu, ne bürokrasi, ne de yargıçların kendileri.. Basın da, sivil toplum ve barolar, hukuk meslek örgütleri de yargıya onlarca yıldır inanmadı-nanmıyor, güvenmedi-güvenmiyor. " diye belirtti.
Adalet konusuna göçmen tartışması üzerinden örnek veren Dilipak, yazısını şu şekilde sürdürdü:
"Bakın bu işler böyle devam etmez. 
Bu ihtilafları adalet çözmeyecekse kim nasıl çözecek. 
Bu olay sadece tartışan taraflar arasında kalmayacak, bunların dayandığı sosyolojik tabanları arasında da husumete dönüşecek. 
Bu husumetin konusu ülkede 8-10 milyon ve hatta daha fazla insanı ilgilendiriyor. 
Bu göçmenlerin önemli bir kısmı bir takım yerlerde çalışıyor, ortaklıklar kurmuşlar, gayrimenkulleri var, işyerleri açmışlar, çocukları okuyor, evlilikler yapmışlar.
Bir kısmının burada 100 yıldır akrabaları yaşıyor. Bunları Sykes-Picot’un cetvelle çizdiği gibi sınır çizerek ayırmazsınız. Bu insanlar da bu tartışmadan dolayı geleceklerinden kaygı duyar hale geldi. Bunlar arasında her türlü adam var, yarın bu güvensizlik çatışmaya dönüşürse bu herkes için bir felaket olur. 
Herkes kendine göre birtakım sloganlar üretmiş tekrarlayıp duruyor.
Bu iş böyle sürdürülemez. 
Ve yarın işler kontrolden çıkarsa bugünleri ararsınız. Siyaset, sivil toplum, Media, STK, akademi, cemaat, hepimiz aklımızı başımıza almamız gerek. 
“Ben yaptım oldu” ile olmuyor bu işler. Adalet toplumsal ilgi konusu olarak en alt seviyeden ilk seviyeye yükseltilmesi gerekir. 
En büyük yanlış adalet konusunda yapıldı. Meclis şu her maddesi tartışma konusu olan uluslararası sistemin dayattığı makyaj yasa tasarılarını gündeminden çıkarsa ne iyi eder. 
Yönetmeliklerin basitleştirilmesi ve sayılarının azaltılması gerekir. Türkiye mevzuat çöplüğüne doldu. Batıdan ha bire çöp yasalar ithal ediyoruz. 
Adamlar da “Yeni normal” dönemden söz ederken bize eski normal yasaları üzerinden operasyon çekiyorlar! 
Kanun devleti olmak, Hukuk devleti olmak anlamına gelmez. Yargı denetiminin güçlendirilmesi gerek. Kontrolsüz güç, güç değildir. Yargının da kendi kendini kontrol mekanizması güçlendirilmelidir. 
Yoksa başımıza bir de Jüristokrasi belasını sararız.
Bakın bu yapı çökerse, hepimiz altında kalırız. İnsanların malları, canları, makamları, şeref ve haysiyetleri de bu enkazın altında kalır. 
Adaletten boşalan yeri mafia doldurur. "

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı