ABD’ye karşı Putin’in elinde korkutan koz

Poseidon, nükleer motora sahip robotik denizaltı sistemi Amerikan silah kontrol uzmanlarını korkutuyor.

DÜNYA 05.12.2021, 02:30
6
ABD’ye karşı Putin’in elinde korkutan koz
ABD merkezli 19FortyFive analiz sitesi, önümüzdeki stratejik istikrar görüşmelerinde, Rus yapımı Poseidon nükleer motorlu insansız denizaltıyı sınıflandırmanın çok zor olacağını yazdı.
9FortyFive yazarı Brent Eastwood, "Bu tamamen yeni bir silah türü. Muhtemelen, Amerikan silah kontrol uzmanlarına rahat vermiyor" ifadelerini kullandı.
Eastwood'a göre Poseidon, halihazırda NATO’nun Doğu Avrupa’ya yerleştirdiği hava savunma sistemi bağlamında, ABD’ye karşı Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin’in elinde koz olacak.
Poseidon, nükleer motora sahip robotik denizaltı sistemi. İlk kez 2018’de, Putin tarafından Federal Konsey’de duyurulmuştu.Rus lider, bu araçların, donatılabileceği konvansiyonel ve nükleer mühimmatla, uçak gemileri, kıyı tahkimatı ve altyapı dahil çok farklı hedefleri vurabileceğini anlatmıştı.
Cenevre’de, temmuz sonunda, Rusya-ABD stratejik istikrar diyalogunun yeni turu başlamıştı. Moskova, görüşmelerde Poseidon’un müzakere edilebileceğini, ancak Rusya’da endişe kaynağı olan ABD silahlarının da masaya yatırılması gerektiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı