Son Dakika

Adalet Bakanı duyurdu! Finans ve sendika mahkemeleri kurulacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül finans mahkemeleri ile sendika ihtisas mahkemelerinin kurulacağını bildirdi.

GÜNDEM 24.11.2021, 12:50
6
Adalet Bakanı duyurdu! Finans ve sendika mahkemeleri kurulacak
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Adalet Bakan Abdulhamit Gül, finans ve sendika ihtisas mahkemelerinin kurulacağını açıkladı. 2022 yılında 12 bin 400 yardımcı personel alınacağını ifade eden Gül, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren ‘tutuklamaya itiraza’ asliye ceza mahkemesi hâkimlerinin bakacağını duyurdu.
Adaletin yalnızca mahkemelerde değil, hayatın her alanında, devletin tüm görevlerinde aranması ve titizlikle yerine getirilmesi gerektiğini belirten Gül, yargısal adaletin, adaletin önemli bir boyutu olduğunu ifade etti.
Yargı Reformu Strateji Belgesi ile İnsan Hakları Eylem Planı'nda yer alan hedefleri ve düzenlemeleri anlatan Gül, reform iradesinin devam edeceğini bildirdi.
Adalet Bakanı Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında dört yargı paketinin kanunlaştığını hatırlatarak, yasallaşması için çalışmaların sürdüğü 5. Yargı Paketi'nin de önemli düzenlemeler içerdiğini kaydetti.
Abdulhamit Gül, İstanbul Havalimanı'nda kurulan adliyenin 11 Şubat 2020'de hizmet vermeye başladığını, bu uygulamanın vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandığını dile getirdi.
Yurt dışına çıkışların yoğun olduğu diğer havalimanlarında da bu uygulamayı hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Gül, "2022 yılında, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir adliye kuracağız." bilgisini paylaştı.
Adalet Bakanı Gül, finans mahkemeleri ile sendika ihtisas mahkemelerinin kurulacağını bildirdi.
Bakan Gül, 2022 yılında 12 bin 400 yardımcı personel alacaklarını açıkladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı