Adalet Bakanı Gül'den dikkat çeken mesaj: Zaman geçer, devran döner...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Düşüncesi, yaşam tarzı, siyasi felsefesine bakmadan herkesin en saygın bir şekilde muamele görmesi, en temel hakkıdır” dedi.

GÜNDEM 18.10.2021, 13:30
9
Adalet Bakanı Gül'den dikkat çeken mesaj: Zaman geçer, devran döner...
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kayseri'de bir otelde düzenlenen Adalet Bölge Değerlendirme Toplantısı'na, katıldı.
Toplantıda "Zaman geçer, devran döner, toplumlar değişir, gelişir" vurgusu yapan Bakan Gül şunları söyledi:
"Masa başındaki uygulamalar değil, yerinde görerek, adliyelerimizi teknik, fiziki, idari konularda neye ihtiyacı var, nerede sıkıntı var, nerelerde iyi uygulamalar var, iyi uygulamaların ortak bir şekilde yaygınlaşmasını sağlamak, eksikliklerin de tespit edilmesi bakımından bu toplantıları çok önemsiyoruz. Dünyada insan ve toplum hayatında değişmeyen tek şey değişimdir. Zaman geçer, devran döner, toplumlar değişir, gelişir. Kanun sözü yerli yerinde dursa bile o sözün tekamül ettiği sosyal gerçekler bambaşka bir yere evrilir. İlkeler, değerler elbette zaman ötesidir. Ne olursa olsun ilkeler, değerler yerindedir, kalıcıdır. Onların dışında kalan kural kümeleri gün gelir zamana yenilir. Zamanın akışı toplumsal ihtiyaçları, öncelik ve hassasiyetleri de değiştirir. İşte bu değişime ayak uydurmanın yolu, reformlardır, yenilik iradesidir, çağı ve toplumsal beklentileri yakalamaktır. Bu sebeple insanımıza dokunan her konuda vatandaşımızın hukuk standardını daha ileriye, daha yukarıya taşıyacak her alanda reform irademizi ortaya koymaya devam ediyoruz."

Milletin talep ve beklentilerinin reform isteğinin kaynağ olduğuna dikkati çeken Gül, şöyle devam etti:
"Bu beklentilerin en başında da elbette yargısal adalet gelmektedir. Adalet, insanlığın yeryüzünün kurulduğu günden beri en kadim, en kıymetli arayışıdır. Bu kutlu arayışın adresi de adliyelerdir. Adliyeler, adaletin kapısıdır. Adliyenin kapısını sonuna kadar adalete açacak olan da sizlersiniz. Böyle bir ulvi meslekte bulunmak sizler için büyük bir onur vesilesidir. Bu onur aynı zamanda ciddi bir şekilde sizlere sorumluluk da yüklemektedir. Bu sorumluluk adliyenin kapısından giren herkesin hakkına erişeceği hususunda bir tereddüt dahi yaşatmama mesuliyetidir. Kayseri Adliyesi'nin kapısından giren bir vatandaşımız 'ben burada adalete erişeceğim, hiç tereddüdüm yok' diyerek kapıdan girmeli ve o kapıdan da aynı duyguyla çıkabilmelidir. Yine herkesin insan onuruna yaraşır bir şekilde muamele görmesini sağlama mecburiyeti de üzerimizdeki sorumluluklardan biridir. Türk milleti adına karar veren yargının, Türk milletinin her mensubuna ne olursa olsun düşüncesi, yaşam tarzı, siyasi felsefesine, tarzına bakmadan herkesin en saygın bir şekilde muamele görmesi en temel hakkıdır. Bunu da elbette ki sizler yerine getiriyorsunuz. Bu kapıdan dönen herkesin evine, iş yerine dönerken adaletin kapısından ayrılırken memnun bir şekilde dönmesini yine temin etmek gibi bir sorumluluk vardır. Göğsünüzde şeref madalyası gibi taşıdığınız bu onur, bu duygu, meslek hayatınız boyunca her zaman sizlerle beraber ilerlemeli, gelişmeli ve büyümelidir."
Öte yandan Bakan Gül'ün son dönemde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili isim vermeden yaptığı açıklamalar devlet içerisinde yaşanan güç mücadelelerini akıllara getirmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı