Adalet Bakanı Tunç: MKE'deki patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Elmadağ'daki Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

GÜNDEM 10.06.2023, 13:10 10.06.2023, 14:30
3
Adalet Bakanı Tunç: MKE'deki patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamanın meydana geldiği fabrikada inceleme yaptıktan sonra açıklamada bulundu. Vali Şahin, fabrikanın dinamit lokumu hazırlama bölümünde ilk incelemeye göre kimyasal tepkimeden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana geldiğini belirterek, "Orada çalışan 5 işçimiz maalesef vefat etti. Allah'tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet savcılarımız konuyu inceliyor. Çalışan 5 kişi vardı, tamamına ulaşıldı. Göçük altında kimse yok, yaralı yok. İlk değerlendirmelerde kimyasal tepkime neticesinde olduğuna dair arkadaşlarımızın kanaati var, Cumhuriyet savcılarımız da inceliyor." dedi.
Bakan Yardımcısı Kavaklıoğlu ise "Burası patlayıcı üretim ile ilgili tesisimiz. Patlamanın olduğu yer çok küçük bir bina. Kamera kayıtlarına da baktığımızda patlama anına kadar olağanüstü bir şey yok, işçilerimiz normal faaliyetlerini yapıyorlar. Patlama aniden oluşuyor. Sayın Savunma Bakanımız da Hatay'dalardı, geri dönüyorlar. Burası sürekli çalışan bir fabrika, tecrübesiz kişilerin çalışacağı bir yer değil. Yangın tek bir noktayı etkiledi." diye konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da "10 Haziran 2023 günü saat 08.50 sıralarında Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup, bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adli boyutu tüm yönleriyle araştırılmakla, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlamada şehit olan işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Olayın aydınlatılması ile ilgili gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara Elmadağ’da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada maalesef 5 işçimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Makamları ali olsun" ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı