Adım atmaya davet ediyoruz

Müslüman Topluluklar Birliği adına ESAM Genel Başkanı Recai Kutan’dan İslam ülkelerine çağrı…

GÜNDEM 12.05.2021, 04:35
17
Adım atmaya davet ediyoruz
Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, “Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptığı saldırı karşısında Müslüman ülkelerin yönetimleri birkaç kınama mesajının ötesine geçemediler. En mukaddes değerleri çiğnenirken birlik olamadılar. Siyonist rejimi küstah, pervasız bu saldırıların bir sebebi de İslam ülkelerinin parçalanmışlığıdır” ifadelerini kullandı.
Siyonist İsrail tarafından Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılara karşı Müslüman Topluluklar Birliği adına bir açıklama yayınlayan ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, “Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere bu mezalime direnen bütün kardeşlerimizin yanındayız” diye konuştu. Kutan, Müslüman ülkelere de birlik çağrısında bulundu.

İsrail’in yaptığı insan hakları ihlallerine dünyanın sessiz kaldığını belirten Kutan, “Uluslararası camiada yaşanılan insan hakları ihlallerine ve işgale duyarsız kalmaktadır. Bunca yıllık tecrübe göstermektedir ki Siyonist yönetim ancak güçten, müeyyideden anlar. Bu yüzden İslam ülkeleri bir an önce adım atmalıdır. 1969’da Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar sonrası kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı, kuruluş amacını tahakkuk ettirmek, Müslümanların hukukunu koruyabilmek için harekete geçmelidir. Bu saldırıları durdurabilecek yegâne adım İslam Ülkeleri Savunma İşbirliği Teşkilatı’nın tesis edilmesi ve Mescid-i Aksa’yı bu teşkilatın korumasına almaktır. Bu saldırılar bir kez daha Müslümanların birliğine olan ihtiyacı gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.

Kutan, “Müslüman Topluluklar Birliği ve ESAM olarak Siyonist rejimin saldırılarına karşı direnen Filistin halkının yanındayız. Temel insan haklarını ve uluslararası hukuku çiğneyen Siyonist rejimi şiddetle kınıyoruz. Filistin’de işgal ve zulüm son bulana kadar tüm üyelerimizle birlikte mazlum Filistin halkı ile dayanışmamız devam edecektir. Bu saldırılar Müslümanların uyanışına vesile olmalıdır. Bilinmelidir ki Mescid-i Aksa tüm Müslümanların ve tüm insanlığın ortak değeridir. Başta BM ve İİT olmak üzere tüm ülkeleri Siyonist rejimin vahşi saldırılarını durduracak adımları atmaya davet ediyoruz. Gün zulme karşı birlik olma günüdür, gün zalime haddini bildirme günüdür” diye belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı