AES’ten MEB’e Çağrı: Ortaokullar için de uygulanmalı

Milli Eğitim Bakanlığı'na 9, 10 ve 11’inci sınıflara sınav konusunda tercih hakkı sunalacağının açıklaması üzerine Anadolu Eğitim Sendikası'ndan (AES) önemli çağrı geldi.

GÜNDEM 12.05.2021, 13:35
20
AES’ten MEB’e Çağrı: Ortaokullar için de uygulanmalı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 9, 10 ve 11’inci sınıflara sınav konusunda tercih hakkı sunacağını açıklamasının üzerine Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici tarafından bir çağrı geldi. Öğretici, “Lise öğrencilerine yapılacak sınavlar ile aynı şekilde Ortaokul öğrencilerine de uygulanmalı” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün açıklanan liselerde uygulanacak yeni sınav uygulama kararı ile yüz yüze sınav büyük ölçüde ortadan kalkarken, 9, 10 ve 11’inci sınıflarda okuyan öğrencilere sınav konusu tercihe bırakılması ile sınav hususunda karar öğrencilere bırakılmış oldu.
MEB tarafından açıklanan lise sınav uygulama kararı ardından Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, “MEB liselerde sınav uygulamalarıyla ilgili yapmış olduğu düzenleme ile yüz yüze sınav zorunluluğunu büyük ölçüde ortadan kaldırmıştır. 12’inci sınıflarda tamamlanan sınav sürecinin ara sınıflar için de tercihe bırakılması, salgın şartlarında öğrencilerin sınav için bir araya gelmemesi açısından önemlidir” ifadelerini kullandı.
Sınav sürecinin sadece liselerde tercihe bırakılmaması gerektiğini açıklayan Öğretici, “Ortaokulda yapılması düşünülen sınavlar için de aynı yöntem izlenmelidir. İlkokullarda başlayan ancak ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmen ve eğitim çalışanlarının aşılama işlemleri de bu dönemde hızlandırılmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı