Afetzedeler barınma derdinde, rektör mobbing peşinde

Pamukkale Üniversitesi’nin bazı alanlarının depremzedeler için misafirhane olarak kullanılması için Memur-Sen Denizli Şube Başkanlığı tarafından yapılan başvuru, Rektör Kutluhan tarafından reddedildi.

GÜNDEM 28.02.2023, 04:35
Afetzedeler barınma derdinde, rektör mobbing peşinde
Denizli’de bulunan Pamukkale Üniversitesi’nin bazı alanlarının depremzedeler için misafirhane olarak kullanılması için Memur-Sen Denizli Şube Başkanlığı tarafından yapılan başvuru, Rektör Kutluhan tarafından reddedildi. Yaşanan bu gelişmeler üzerine konfederasyonun Denizli şubesi, rektörü istifaya davet ederken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuyu YÖK’e taşıyacaklarını duyurdu.
Denizli Memur-Sen İl Temsilciliği, Pamukkale Üniversitesi'ne ait anaokulun depremzedeler için açılmamasına tepki gösterdi. Denizli Memur-Sen İl Temsilciliği, yaptığı açıklamada, Rektör Ahmet Kutluhan'ın Memur-Sen'i hedef aldığı ve üyeleri sendikadan istifaya zorladığı, şantaja ve mobbinge başladığı iddia edildi. Konuya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da tepki göstererek, konuyu Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) taşıyacaklarını duyurdu.

Denizli Memur-Sen İl Temsilciliği, depremzede çocukların eğitimlerini önemsediğine dikkati çekerek, “Acılarını dindirmek, yaralarını sarmak için eğitim ortamlarında bulunmalarını, deprem psikolojisinden uzaklaşmalarını destekliyoruz. Bu nedenle de boş ve atıl durumdaki söz konusu binanın, KYK yurtlarındaki depremzede çocukların yararına kullanılmak üzere, ilgili kurumlara tahsis edilmesi gerektiğini ısrarla söylüyoruz” dedi.

Konuya ilişkin Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Kutluhan’a tepki göstererek, "Pamukkale Üniversitesi tarafından yaptırılan, üç yıldır atıl durumda olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anaokulu-kreş olarak açılışını yaptığı binanın depremzede çocuklarımızın eğitimi için ilgili kurumlara tahsis edilmesi istenmişti. Bu girişime Rektör Kutluhan tarafından olumsuz cevap verildiğini ve bu konudaki tüm taleplere kapının kapatıldığını belirtmiştik. Yanlıştan dönülmezse YÖK'e başvuracak, baskıyı, yıldırmayı yargıya taşıyacak, asla sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı.
 
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı