Affetmeyeceğiz Unutmayacağız

AGD Ankara Şubesi, İsveç’te yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik alçak provokasyonu kınamak için İsveç’in Ankara Büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

GÜNDEM 23.01.2023, 04:35
2
Affetmeyeceğiz Unutmayacağız

Toplanan grup, “Müslüman uyuma, kitabına sahip çık” diyerek tepki gösterdi. AGD Ankara Şube Başkanı Ahmet Şanver, “Bir kurtuluş ve hidayet vesilesi olan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan hiçbir saygısızlığı affetmeyeceğimizi ve bu hadsizliklerin unutulmayacağını açıkça ifade ediyoruz” dedi.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İsveç’te yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik alçakça provokasyonu lanetlemek için İsveç’in Ankara Büyükelçiliği önünde eylem gerçekleştirdi. İslam’a karşı işlenen nefret suçu nedeniyle bir araya gelen grup, “Müslüman uyuma, kutsal kitabına sahip çık” diyerek tepkisini gösterdi.  Ayrıca Memur-Sen de İsveç’in Ankara Büyükelçiliği önüne silah çelenk bırakarak, hadsiz olaya tepki gösterdi.

Grup adına basına açıklamasını gerçekleştiren AGD Ankara Şube Başkanı Ahmet Şanver, “İslam, tüm insanlığın saadet ve selameti için insanlara hitap etmektedir. İslam düşmanlığı yapan şer odakları, insanlığın huzurunu, bir arada yaşama kültürünü hedef almaktadır. Kur’an-ı Kerim, insanlara iletilen canlı bir hitaptır. Kur’an, düşünenlere, aklını kullanabilenlere ithaf edilmiş bir kitaptır. Kur’an, uyuşuk bedenleri hareketlendiren, insanlığa yepyeni ufuk kazandıran İlahi bir nimettir. Kur’an, uğruna en değerli şeylerin feda edileceği, hatta yolunda ölünebileceği İlahi mesajlar manzumesidir” ifadelerini kullandı.

Şanver, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen hadsizliği, bu hadsizliği gerçekleştiren alçakları ve buna izin verenleri kınadıklarını dile getirdi. Şanver, “Batı dünyası İslamofobi gibi karanlık projelerle, cahiliye zihniyetiyle, umarsız tutumlarıyla İslam’ı ve insanlığın huzurunu hedef almaktadır. Bilinmelidir ki tek din İslam’dır ve uygulanması gereken tek sistem İslam’ın ölçüleridir. Buradan haykırıyoruz; Allah’ın nurunu söndüremezler! Bizler Müslümanlar olarak mazluma, mağdura, yoksula, zorda ve darda olana, İslam’ın adaleti ve hoşgörüsü doğrultusunda kucak açtığımız gibi, insanların huzuru için bir nizam ortaya koyan İslam’a uzanan elleri kırmasını da biliriz” değerlendirmesinde bulundu.

“Küffara karşı izzet ve vakur duruş Müslümanların vasfıdır” diyen Şanver, şunları kaydetti: “Anadolu Gençlik Derneği-Millî Gençlik Vakfı olarak; tüm Müslüman kardeşlerimizi, Müslüman liderleri, sivil toplum kuruluşlarını bu izzetli ve vakur duruşa davet ediyoruz. Bir kurtuluş ve hidayet vesilesi olan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan hiçbir saygısızlığı affetmeyeceğimizi ve bu hadsizliklerin unutulmayacağını açıkça ifade ediyoruz.”
 
 
 
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı