Afgan bebek ailesine kavuştu! Peki ya diğerleri?...

ABD askerlerinin dikenli teller üzerinden çektiği Afgan bebeğin ailesine teslim edildiği açıklandı. ABD uçağı ile ülkeden ayrılan diğer çocuk ve bebeklerin akıbeti ise merak konusu.

DÜNYA 22.08.2021, 18:50
19
Afgan bebek ailesine kavuştu! Peki ya diğerleri?...
Afganistan'ın başkenti Kabil'deki tahliye kaosu sürerken, Afgan bebeğin dikenli teller üzerinden ABD askerlerine verildiği görüntüler gündeme bomba gibi düşmüştü. 
Sağ kolundan tutularak yukarı çekilen Afgan bebek için Amerikan Savunma Bakanlığından (Pentagon) açıklama yapıldı. Pentagon Sözcüsü John Kirby, hasta olduğu söylenen bebeğin tedavisinin yapıldıktan sonra ailesine teslim edildiğini söyledi.
Dikenli teller üzerinden ABD askerleri tarafından alınan bebek ailesine teslim edilmiş olsa da diğer Afgan bebeklerin durumu hala belirsizliğini koruyor. Kabil'den havalanan ve Norveç'e inen Amerikan uçağının içinde aileleri yanında bulunmayan çok sayıda küçük çocuk ve bebek var.
Bu çocuklar ve bebeklerin tekrar aileleri ile bir araya gelip gelmeyeceğini merak edilirken, Amerikan Dışişleri Bakanlığı ailelerine ulaşma çalışmalarının devam ettiğini ve her türlü gelişmeden kamuoyunun haberi olacağını açıkladı.
Ancak, Suriye iç savaşının ardından Avrupa'da kaybolan milyonlarca çocuk düşünüldüğünde, ailesiz kalan Afgan çocukların da aynı kaderi paylaşma ihtimali endişeleri arttırıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı