Afganistan'daki Heratlı son Yahudi de ayrıldı!

Afganistan'daki son Yahudi olarak bilinen Zebulun Simantov'un ülkeden ayrıldığı açıklandı. Simantov'un hangi ülkeye gideceği de belli oldu...

DÜNYA 09.09.2021, 02:50
9
Afganistan'daki Heratlı son Yahudi de ayrıldı!
İsrail'in Kamu Yayın Kuruluşunda (KAN) yer alan haberde, Afganistan'ın  İran sınırındaki Herat vilayetinde doğan ve başkent Kabil'de ikamet eden Zebulun Simantov ülkeden tahliye edildi.
Simantov'un yanı sıra çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 30 Afgan'ın, otobüsle adı açıklanmayan bir komşu ülkeye götürüldüğü ifade edildi.
İsrail asıllı ABD'li iş adamı Moti Kahana'ya ait özel güvenlik şirketinin, Simantov ve beraberindekilerin tahliyesini gerçekleştirdiği kaydedildi.

Simantov'un, İsrail'e gelmesi halinde, Yahudi yasalarına aykırı olmasına rağmen uzun yıllardır İsrail'de kendinden ayrı yaşayan eşini boşamadığı için hukuken başının ağrıyabileceği belirtiliyor.
Bu nedenle Simantov'un İsrail yerine ABD'ye yerleşmesi bekleniyor.
Taliban'ın 15 Ağustos'ta Kabil'de kontrolü sağlamasının ardından birçok Yahudi dernek, Simantov'u Afganistan'dan çıkarmak için girişimde bulunmuştu.
Haaretz gazetesinde 18 Haziran'da yer alan habere göre, Kahana'ya ait şirket, Simantov'u Afganistan'dan çıkarmak için girişimde bulundu.
Simantov kendisini tahliye etmek isteyen şirketten para talep etti ancak yetkililer bunu reddetti. Bunun üzerine Simantov, Afganistan'dan ayrılmayı kabul etmedi.
Kahana, KAN'a yaptığı açıklamada, "Sonunda fikrini değiştiren şey, komşularının ona git ve çocuklarımızı da al çünkü onlar da tehlikede demeleri oldu” sözlerini kullandı.
Uluslararası basında Simantov'un kendisiyle röportaj yapmak isteyen gazetecilerden de para talep ettiğine yönelik haberler yer almıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı