Afrin, hala örgütün hedefinde

Millî Gazete, Türkiye’nin yeni bir harekât mesajı verdiği Suriye’nin Afrin bölgesinden bildiriyor.

DÜNYA 23.10.2021, 08:15
2
Afrin, hala örgütün hedefinde
2011 yılında başlayan ve yüz binlerce sivilin hayatını kaybetmesine, milyonlarca insanın göç etmesine sebep olan Suriye iç savaşında 10 yıl geride kaldı. Şüphesiz geçmiş 10 yılda hem en büyük sıkıntıyı çeken hem de en çok tehlike altında olan Türkiye oldu. Suriye’den gelen milyonlarca insana ev sahipliği yapan Türkiye, aynı zamanda PKK’nın Suriye uzantısı PYD ve Amerikan menşeili DEAŞ gibi terör örgütlerine harekâtlar düzenledi. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı isimleriyle üç harekât düzenleyen Türkiye, PYD terör örgütünün sınırını tehdit etmesinin ardından yeni bir harekâtın sinyallerini verdi. Millî Gazete olarak bölgedeki durumu incelemek için Suriye’deyiz.
10 yılı geride bırakan Suriye iç savaşında en büyük sıkıntıyı çeken ve sınır güvenliğinin kalmadığı bölgeye üç büyük harekât düzenleyen Türkiye, PYD terör örgütünün sınırını tehdit etmesinin ardından yeni bir harekâtın sinyallerini verdi. Millî Gazete olarak bölgedeki incelemelerimize devam ediyoruz. Türkiye’nin 20 Ocak 2018 tarihinde başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’yla giriş yaptığı ve 24 Mart’ta kenti tamamen kontrol altına aldığı Afrin, hâlâ terör örgütü PYD’nin hedefinde. Afrin’in hem sınır hattında olması hem de oldukça bereketli topraklara sahip olması örgütün iştahını kabartıyor.
Türkiye’nin tam hâkimiyet sağladığı Afrin’de, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin hâlâ gözü var. Bölge halkına Afrin’in güvensiz olduğunu aşılamak için saldırılar düzenleyen örgüt, vatandaşları da tehdit ediyor. Teröristler bölgede yaşayan insanlara haber göndererek, “Bizimle çalışın, yoksa öldürürüz” diyerek tehditlerde bulunuyor. Halk, Türkiye’yi benimsediği ve örgütte karşı durmasından dolayı tehditlere boyun eğmeyerek cevap veriyor. Örgütün tehditlerine boyun eğmeyen yerel halk ise teröristler tarafından bombalı saldırılara maruz kalıyor.
Türkiye’ye yönelik kara propaganda yapan teröristler, bu süreci yalan haberlerle yönetiyor. Bölgenin güvenliği için gece gündüz demeden çalışan Türk askerine yönelik iftiralarda bulunan terör örgütü için Afrin bölgesinin önemi büyük. Terör örgütü PYD’nin gözbebeği olan Afrin’in bu kadar önemli olmasının ilk sebebi Afrin’in sınır bölgesi olması. Afrin’e hâkim olduğunda Türkiye’ye yönelik daha fazla saldırabileceğini ve sızma yapabileceğini düşünen örgüt, bölgenin elverişli arazilerine de gözünü dikmiş durumda. Afrin’in yılda üç ürün ekilen bereketli toprakları, teröristlerin bölgeyi alma isteğini de artırıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı