AGD Üniversite Komisyonu’ndan PCR testi yerine Hes kodu çağrısı

Üniversiteli gençlerin sorunlarının dile getirildiği açıklamada, üniversitelere girişlerde istenen PCR testi zorunluluğuna karşı HES kodu uygulamasının konulması için çağrıda bulunuldu.

GÜNDEM 10.10.2021, 09:37 10.10.2021, 09:48
44
AGD Üniversite Komisyonu’ndan PCR testi yerine Hes kodu çağrısı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Üniversite Komisyonu, birçok şehirde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Üniversiteli gençlerin sorunlarının dile getirildiği açıklamada, üniversitelere girişlerde istenen PCR testi zorunluluğuna karşı HES kodu uygulamasının konulması için çağrıda bulunuldu. Öğrencilerin diğer sorunları olan ev kiralarında yaşanan fahiş fiyat artışlarına tepki gösterilirken, öğrencilere verilen burs ve kredi tutarlarının geçmişle kıyaslanmasının doğru bir yaklaşım olmadığı kaydedildi.

Tüm Türkiye’de AGD Üniversite Komisyonu tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, gençlerin toplumun merkezini oluşturduğuna dikkat çekilirken, tüm Türkiye’de üniversite öğrencilerinin sorunlarını dile getirmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirildiği vurgulandı. Açıklamada, “Artık altı doldurulamayan, ‘Geleceğimizin teminatı gençler!’ temalı güzellemelerle vakit kaybetmek istemiyoruz. Çünkü ulaşmak istediğimiz ideallerimiz ve gerçekleşmesini istediğimiz geleceğe dair büyük umutlarımız var. Fıtratı bozulmamış, zihin ve beden sağlığı sağlam bir gençlik için, en tepeden en alt kademeye kadar siyasi, idari ve mahalli yöneticilerimizin, doğuştan gelen; yaşam, inanç, düşünce, akıl, nesil ve mülkiyet gibi temel haklarımızı koruyup kollama sorumluluklarını kuşanmaları gerekliliğini bir kez daha vurgulamak isteriz” ifadeleri kullanıldı.

KÖTÜ EKONOMİNİN CEZASI ÖĞRENCİLERE KESİLMEMELİ

Pandemi döneminde okulların uzaktan eğitim olmasından dolayı ekonomik sorunlara karşı kiralarda ve öğrenci yurtlarında yaşanan fahiş fiyat artışları hatırlatılan açıklamada, “İyi yönetilemeyen bir ekonomiden dolayı öğrencilerin, pandemi döneminin acısını öğrencilerden çıkartmak isteyen kötü niyetli bazı ev ve özel yurt sahiplerinin insafına bırakılmasını protesto ediyor, barınma sorununa daha köklü ve değerlerimize uygun çözümler üretilmesini istiyoruz” denildi.

DAYATMALAR TOPLUMSAL HUZURU BOZAR

Üniversitelerde uygulanan PCR testi dayatmasının yanı sıra öğrencilere karşı ötekileştirmeye dönüştürülmesine karşı olunduğu vurgulanırken, “Üniversiteler ahlâk sınırları içerisinde fikri ve zihni gelişim için özgür ve özgün düşüncenin hakim olduğu yerler olması gerekirken; küresel ve ulusal algı operasyonları ile sistemli olarak, aşı ve PCR testi gibi dayatmalara maruz bırakılmasını, bu dayatmalara boyun eğmeyen bir avuç insanın ise özgür düşünceyi önemsemeyen üniversite yönetimlerince ötekileştirilmesini protesto ediyor, bu dayatmaların toplumsal barış ve huzuru bozacağını düşünüyoruz” diye konuşuldu.

PCR YERİNE HES KODU UYGULAMASI YAPILMALI

PCR testi zorunluluğunun kaldırılması gerektiği vurgulanan açıklamada PCR testi yerine HES kodu uygulamasının getirilerek dayatmanın ortadan kaldırılması gerektiğinin altı çizilirken, “Adeta aşı vurulmamızı zorlarcasına PCR testi uygulamasını reddediyor ve ülkemizdeki üniversitelerde de uygulaması görülen HES kodu sorgulama işlemine geçilmesini kıymetli yöneticilerimizden arz ediyoruz. Önderimiz, Fahr-i Kâinat Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) buyurduğu gibi, ‘Kolaylaştırın, zorlaştırmayın. Müjdeleyin, nefret ettirmeyin’. Basın açıklamamızı sonlandırırken ifade etmek isteriz ki; güçlüyüz, yılmıyoruz, ümitvarız. Her hâlükârda Sınıflardan Kampüslere Yeni Bir Dünya’yı inşallah kuracağız, bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı