Son Dakika

AGD’li gençlerden TRT çıkarması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri Hamza Dursun ve Abdülkadir Kalay, TRT tarafından düzenlenen Geleceğin İletişimcileri yarışmasında derece elde etti.

GÜNDEM 26.10.2022, 14:55
22
AGD’li gençlerden TRT çıkarması

AGD Konya Şubesi Dijital İletişim ve Medya Komisyonu, TRT tarafından düzenlenen Geleceğin İletişimcileri yarışmasına her kategoride eser gönderirken gönderilen eserlerin iki tanesi derece elde etti. Komisyon üyesi Hamza Dursun’un yazıp yönettiği ‘Kökler’ isimli radyo tiyatrosu, radyo drama alanında Türkiye 1.’si olurken; yine komisyon üyesi Abdülkadir Kalay’ın yönettiği ‘Life İn Afrin (Afrin’de Yaşam) belgeseli, video içerik formatında 3. oldu. TRT Ankara stüdyolarında gerçekleştirilen ödül töreninde ödüllerini alan Hamza Dursun ve Abdülkadir Kalay, çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, derece elde eden gençleri AGD Konya İl Binasında ağırlayarak tebrik etti.

Yazıp yönettiği ‘Kökler’ eseri ile radyo drama kategorisinde 1. olan Hamza Dursun, yarışma süreci ile alakalı, “Çalışmamızı yoğun bir emek ile birlikte uzun bir süreç neticesinde ortaya koyduk. İki kardeşe babaları tarafından verilen ve buğday tohumları olan bir mirası konu aldığımız eserimizde köklerimizin toprağa dayandığını anlatmaya çalıştık. Yarışmaya hazırlık sürecimiz boyunca Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi Dijital İletişim ve Medya komisyonumuz ve komisyon üyelerimizden de ciddi destekler gördük. Bu çalışmayı bir ekip olarak hep birlikte ortaya koyduk. Sonucun bu denli güzel olması ise mutluluk verici bir durum oldu. Bu doğrultuda desteklerini esirgemeyen AGD Konya Şubemize, Selçuk Üniversitesi ve aileme teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yönetmenliği yaptığı ‘Life İn Afrin (Afrin’de Yaşam) belgeseli ile video içerik formatında 3.’lük alan Abdülkadir Kalay ise “TRT’nin düzenlediği bu yarışma bizler için çok önemliydi. Çok ciddi hazırlıklar yaptık. Hazırladığım eserde bir savaş bölgesindeki insanların profillerini kadrajıma taşımaya çalıştım. Gerek eseri hazırlama sürem, gerekse yarışma süreci bana çok şey kattı. Böyle bir çalışmayı ortaya koymamda bana destek olan herkese teşekkür ederim. AGD Konya Şubesi Dijital İletişim ve Medya Komisyonumuza da desteklerini esirgemediği için ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Derece elde eden gençleri ve AGD Konya Şubesi Dijital İletişim ve Medya Komisyonu’nu tebrik eden AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç ise şunları kaydetti: “İletişim ve medya çağımızın önemli silahları. Bu silahları Hakka hizmet kullanabilmek de ayrıca önemli. Sevgi ve kardeşliğin teminatı olarak önce ahlak ve maneviyat eksenli çalışmalarımızın iletişim ve medya alanında da ortaya konması ise ayrı bir güzellik. Bu vesile ile TRT tarafından düzenlenen böyle önemli bir yarışmada derece elde eden Hamza Dursun ve Abdülkadir Kalay kardeşlerimi bir kez daha tebrik ediyorum. Dijital İletişim ve Medya Komisyonu’muzun da çalışmalarının devamını dilerken Komisyon Başkanımız Taha Palaz nezdinde tüm ekibe muvaffakiyetler diliyorum.”
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı