“Ahlâki ve manevi değerler ihya edilmeden ülkede huzur olmaz”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin kendi kendine yeten bir ülke olması gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 21.03.2023, 04:35
“Ahlâki ve manevi değerler ihya edilmeden ülkede huzur olmaz”
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne katıldı. Millet İttifakı’nın genel başkanları ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı kongrede Karamollaoğlu, Türkiye’nin sanayileşme hamleleri, iktisadi kalkınması ve gelir dağılımı ağırlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.
“Ağır sanayi ve ileri teknoloji gerektiren yatırımlara başlamak mecburiyetindeyiz”
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin kendi kendine yeten bir ülke olması gerektiğini belirterek, “Cumhuriyetin başlangıcında biz, kendi aşımızı kendimiz ürettik. Dünyada önde gösterilen ülkelerden biriydik. Tifo vardı, verem vardı, suçiçeği vardı. Biz şimdi kendi aşımızı üretmiyoruz. Müesseseyi kapatmışız. Bunun bir gerekçesinin olması icap eder. Her yönüyle, başta ilaç ve gıda olmak üzere kendimize yeterli bir politika oluşturmak zorundayız. Hemen arkasından da sanayinin bütünü; ağır sanayi, ileri teknoloji gerektiren sanayi başta olmak üzere yatırımlara başlamak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.
“Devlet, adalet üstüne inşa edilir, Adalet, mülkün temelidir”
Adaletin önemine de değinen Temel Karamollaoğlu, “Ülkemizin ayağa kalkması, yaşanabilir bir ülke haline gelmesi için iktisaden kalkınması şart. Nereden başlayacağız derseniz, herkesin ittifak ettiği adalet konusundan. Adalet olmazsa güven olmaz, adalet olmazsa huzur olmaz. Biz bunu biraz kapsamlı olarak; ahlâki ve manevi değerler ihya edilmeden bir ülkede huzur olmaz diyoruz. Devlet, adalet üstüne inşa edilir. Adalet, mülkün temelidir. ‘Mülk’ dediğimiz, devlet. Devletin temeli adalete dayanır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı