Ahmet Davutoğlu, Demirtaş hakkındaki şikayetten resmen vazgeçti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlık dönemindeki Selahattin Demirtaş hakkındaki şikayetinden bugün resmen vazgeçti.

GÜNDEM 05.10.2022, 16:20 05.10.2022, 18:09
3
Ahmet Davutoğlu, Demirtaş hakkındaki şikayetten resmen vazgeçti

Tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davanın 23 Eylül'de görülen duruşmasında mahkeme, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık dönemindeki şikayetinin devam ettiğini açıklamıştı. Gelecek Partisi kurmayları ise Davutoğlu'nun şikayetini çektiğini fakat yargılamanın kamu davası olarak devam ettiğini söylemişti. 
Halk TV'nin haberine göre, Selahattin Demirtaş'ın bugün İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve tutuksuz yargılandığı yedinci duruşmasında ise Davutoğlu, Demirtaş hakkındaki şikayetinden vazgeçti. Duruşmada, mağdur sıfatı bulunan Davutoğlu'nun avukatının bu dosya kapsamında bulunan tüm işlem ve taleplerden feragat ettiklerini bildiren dilekçe sunduğu tutanağa geçti. 
Demirtaş'ın avukatı Fırat Epözdemir, "Şikayetten vazgeçmeyi kabul ediyoruz. Önceki savunmalarımızı tekrar ediyoruz. Müvekkilimizin milletvekilliğinin kaldırılmasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, kararıyla Anayasa'ya aykırı olduğu tespit edilmiştir. Yine müvekkilimiz dava konusu mağdur hakkındaki benzer konuşmaları milletvekili olarak meclis kürsüsünden yaptığı, getirtilen kayıtlardan ve aldırılan bilirkişi raporundan açıkça anlaşılmaktadır. Yasama sorumsuzluğu nedeniyle bu dava hakkında düşme kararı verilmesini talep ediyoruz. Mahkemeniz aksi kanaatteyse eksik hususların giderilmesini istiyoruz" dedi. 
Duruşma ertelendi
Mahkeme, Bakırköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dosyasının istinaftan dönüşünün beklenmesine ve bir dahaki celse Selahattin Demirtaş'ın cezaevi SEGBİS odasında hazır edilmesi için müzekkere yazılmasına hükmetti. Duruşma ertelendi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı