Ahmet Davutoğlu: 'Erdoğan'dan ya da AKP'den davet gelirse görüşürüm'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'dan ya da AKP'den kendisine davet gelmesi halinde görüşebileceğini söyledi.

GÜNDEM 16.09.2021, 08:51
12
Ahmet Davutoğlu: 'Erdoğan'dan ya da AKP'den davet gelirse görüşürüm'
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TV5'te Mustafa Yılmaz'ın 'Kulis Ankara' programına katıldı. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'dan ya da AKP'den kendisine davet gelmesi halinde görüşebileceğini söylerken, "Ama görüşmek ayrı şey, iş birliği ve destek ayrı şey, ittifak ayrı şey. Görüşürüz herkesle, iş birliği ise ilkesel bir konudur" dedi.
İş birliği için şartları olduğunu belirten Ahmet Davutoğlu, "Getirsinler temiz siyaset ama ciddi şekilde. Alkışlarım, sonuna kadar destek veririm. İhale yasasını tümden gözden geçireceğiz desinler, demek yetmeyecek ama uygulayacaklar. Adli yıl açılışında adalet konusunda bir sürü vaaz dinledik. Adalet Bakanı faili meçhulden statükodan bahsediyor, yahu sorumlusu sizsiniz. Eylemi görmemiz lazım. Düzelsinler, doğru davransınlar, alkışlarız" diye konuştu.

"Ha ittifak meselesi ise seçim ortamında görüşülecek bir şeydir. Şu anki AKP ile zaten ittifak yapacak olsam ordan ayrılmazdım ki. Onlarla ilgili bir şey düzeleceğine inancımı kaybettiğim için ordan ayrıldım. Hale bakarım ben" diyen Davutoğlu, "Benimle birlikte beyaz sayfa açtılardı hani, seçime öyle girdik. 1 Kasım'da ben bunu seçim beyannamesine yazdığımda kimse itiraz etmedi. Ama Meclis'e siyasi ahlak yasasını gönderdiğimde Sayın Cumhurbaşkanı itiraz etti. 'İmzalamam gelirse' dedi. Peki, seçim beyannamemizde vardı o zaman niye itiraz etmediniz? 'Seçimi kazanmamız lazımdı', ben böyle siyasete karşıyım" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı