Son Dakika

Ahmet Davutoğlu'ndan ittifak açıklaması: "Bu işbirliği bir..."

Ahmet Davutoğlu, ittifak iddialarına ilişkin "Altılı bir çalışma grubunun oluşması, bizim Millet İttifakı'na katılmış olmamız gibi algılanıyor. Bu işbirliği bir ittifak değildir." dedi.

GÜNDEM 08.10.2021, 08:15
13
Ahmet Davutoğlu'ndan ittifak açıklaması:
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk'te Olaylar ve Görüşler programına konuk oldu ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, iktidara geleceklerini ifade ederek, “Ben onurla hizmet edilecek bir alan varsa taş da taşırım, her yerde de çalışırım. Ama iddialı bir yola çıkmışsam hedefim arkadaşlarımla Türkiye'yi tek başına yönetme iddiasıdır ama tablo ne şekilde tecelli ederse de memleketin hizmetinde bulunmaktan kaçınmam” dedi.
Programda cumhurbaşkanının hesap vermeyecekse yetki sahibi de olmayacağını vurgulayan Davutoğlu, ittifak iddialarına ilişkin şunları söyledi:

Temsilde adalet ve siyasette istikrarı gerçekleştiren seçim yasasının faydalı olabileceğini ifade eden Davutoğlu, "Ama siyasi istikrarı sağlayacağız diye temsilde adaleti yok sayar ya da temsilde adaleti sağlayacağız diye siyasi istikrardan fedakarlık ederseniz denge kuramazsınız diye konuştu.
"Son dönemlerde altılı bir çalışma grubunun oluşması, bizim Millet İttifakı'na katılmış olmamız gibi algılanıyor. Altı parti, Türkiye'nin kurumsallaşmış bir parlamenter sistem ile yönetilmeli konusunda mutabıktır. Altı partinin çalışması buna odaklıdır. Bu işbirliği bir ittifak değildir. Bu, biz bu partilerle ileride ittifak yapmayız anlamına gelmiyor. Ama her şeyi zamanında konuşmak lazım. Seçim ufukta görünmeden ittifak konusunda herhangi bir angajmana girmeyeceğiz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı