Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'den istifa etti. Ayrılık sonrası vatandaşlar Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kim olduğunu merak ediyor? Peki, Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

GÜNDEM 20.10.2022, 11:25
Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?
Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'den ayrıldığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "2003'te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur." ifadelerini kullandı. Vatandaşlar yaşanan flaş istifa sonrası arama motorlarında Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? Ahmet Eşref Fakıbaba nerelidir? Ahmet Eşref Fakıbaba kaç yaşında? gibi aramalar yapıyor. İşte, Ahmet Eşref Fakıbaba hakkında merak edilenler. 

Ahmet Eşref Fakıbaba, 16 Aralık 1951'de Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğdu.
Birecik Lisesi'nden mezun oldu ve 1975 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.
Genel Cerrahi Uzmanlığını 1982 yılında İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesi'nde aldı.
Aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. İki yıl başhekim olarak çalıştıktan sonra Birecik Devlet Hastanesi'ne transfer oldu; ardından Şanlıurfa SSK Hastanesi'ne atandı.
1997 yılında Fırat dizisinde rol almıştır.
Evli ve üç çocuğu var.
16 Aralık 1951'de Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Rızkiye'dir.
Genel cerrahi uzmanı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Taksim İlkyardım Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde ihtisas yaptı. 1990 yılında ABD'de Texas Arlington Hastanesi'nde 4 ay gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik Devlet Hastanelerinde ve daha sonra Şanlıurfa SSK Hastanesi'nde yaklaşık 15 yıl Başhekim olarak görev yaptı.
2004-2014 yılları arasında Şanlıurfa Belediye Başkanlığı yaptı.
25. Dönem Şanlıurfa Milletvekili seçilen Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti 25. Dönem Disiplin Kurulu üyeliği yaptı.
26. Dönem Şanlıurfa Milletvekili seçilen Fakıbaba; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olarak görev yapmakta olup, Kasım 2015'te Ak Parti Mahalli Yönetimlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.
Fakıbaba iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Son olarak Ahmet Eşref Fakıbaba, 20.10.2022 tarihinde sosyal medyadan yaptığı açıklama ile AK Partiden istifa etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı