Ahmet Hakan: Batı’da olsaydı kimse “gık“ demezdi

Ahmet Hakan, İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamanın ardından Türkiye genelinde internet kullanımına getirilen kısıtlamayı destekleyerek "Batı’da olsaydı kimse "gık" demezdi" dedi.

GÜNDEM 15.11.2022, 07:55 15.11.2022, 09:35
2
Ahmet Hakan: Batı’da olsaydı kimse “gık“ demezdi

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamanın ardından Türkiye genelinde internet kullanımına getirilen kısıtlamayı destekledi. Hakan, “iletişimi kestiler” eleştirisi yapanların “tatava” yaptığını savunarak “Benzer bir olay Batı’da olsaydı çok daha fazlasını yaparlardı. Kimse de “gık” demezdi” şeklindeki görüşünü savundu.
Hakan’ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:
Patlama gününün akşamında sosyal medyaya erişim engellendi ve yayın yasağı geldi. Böyle olmasaydı ne olurdu?
Şunlar olurdu:
- Sosyal medya hesaplarından bakmaya tahammül edemeyeceğimiz parçalanmış ceset görüntüleri ortalığa saçılırdı.
- PKK’sından FETÖ’süne sosyal medyada konuşlanmış bin türlü kalleş hesap, her türlü dezenformasyonu yağmur gibi akıtırdı.
- Terörist katillerin yakalanmasına yönelik polis operasyonlarını zora sokacak her türlü paylaşım, sorumsuzca devreye girerdi.
- “Amcamın oğlundan duydum” falan türü kulaktan dolma her türlü dedikodu, söylenti, rivayetle ortalık daha da karıştırılırdı.
Sözün özü şudur:
Siz bakmayın “İletişimi kestiler” falan diye tatava yapanlara. Türkiye, bir saldırı altındaydı. Benzer bir olay Batı’da olsaydı çok daha fazlasını yaparlardı. Kimse de “gık” demezdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı