Ahmet Hakan, Bilginer üzerinden AKP'ye cılız sesle tepki gösterdi

Gazeteci yazar Ahmet Hakan, oyuncu Haluk Bilginer'in sosyal medyada son günler paylaşılan sözlerini köşesine taşıyıp cılız sesle, “Dere mi kaldı Haluk Bey, kenarına gidip resim yapacak?” dedi.

GÜNDEM 23.09.2021, 13:45
29
Ahmet Hakan, Bilginer üzerinden AKP'ye cılız sesle tepki gösterdi
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısının bir bölümünde oyuncu Haluk Bilginer’in sözlerine yer verdi.
Ahmet Hakan, Bilginer’in, “Bana kalırsa insanlar sadece öğleye kadar çalışmalı. Öğleden sonra da dere kenarına gidip resim yapmalı, felsefe yapmalı, tartışmalı. İnsanlık ancak böyle gelişir. İnsan, 70 sene bir ev almak için çalışır mı kardeşim?” ifadelerine ilişkin, “Dere mi kaldı Haluk Bey, kenarına gidip resim yapacak?” yorumunda bulundu.
Ahmet Hakan’ın “Kürt meselesini çözelim çözmesine de mesele nedir?” başlılık yazısındaki ilgili bölümü şöyle: 
BİLMEM doğru, bilmem yalan...
Haluk Bilginer şöyle demiş:
* “Bana kalırsa insanlar sadece öğleye kadar çalışmalı. Öğleden sonra da dere kenarına gidip resim yapmalı, felsefe yapmalı, tartışmalı. İnsanlık ancak böyle gelişir. İnsan, 70 sene bir ev almak için çalışır mı kardeşim?”
Bu cümleleri okurken istemsizce şöyle şeyler mırıldandım:
*Dere mi kaldı Haluk Bey, kenarına gidip resim yapacak?*Ev sahibi olmak, annem açısından ontolojik bir meseledir.*Bizim millet, öğleden sonra ek iş yapar ve yine o evi alır.*Sevdiğin iş olsa... 72 saat çalışsan da bana mısın demezsin.* Bizde felsefe yapmak yerine mangal yapmak tercih edilir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı