Ahmet Hakan, Erdoğan'ın 'kader' yorumuna tepki gösterdi!

Ahmet Hakan, Erdoğan'ın Bartın'da en az 41 kişini hayatını kaybettiği maden faciası için yaptığı 'kader' yorumuna tepki gösterdi.

GÜNDEM 17.10.2022, 08:15 17.10.2022, 11:46
2
Ahmet Hakan, Erdoğan'ın 'kader' yorumuna tepki gösterdi!

Ahmet Hakan, Bartın'da en az 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı "kader" yorumuna tepki gösterdi.
"Adamın biri cinayet işlediğinde ne yapıyoruz? Cinayet işleyeni yaka paça hapse tıkıyoruz. " diye yazan Hakan, "Ne yapalım, ölenin kaderinde bu varmış" deyip cinayet işleyeni salıvermiyoruz." dedi.
"Kader inancı şunu gerektirir: Önce cinayet işleyenin cezası verilir. Ancak bunun ardından "ölenin kaderinden" söz edilir." yorumunda bulunan Hakan, şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü akşama meydana gelen patlama sonucu 41 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında incelemelerde bulunarak "Bizim ocaklarımızın içinde Amasra Kömür İşletmeleri bizim en ileri imkanlara sahip ocak olmasına rağmen, birileri dalga geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına inandığımız için bunun dünü, bugünü, yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır." açıklamasında bulunmuştu.
"Madenci ölümleriyle ilgili olarak da... “Öncelik insan hayatıdır” demeden... “İnsan hayatının güvende olmadığı hiçbir faaliyete göz yummak olmaz” demeden... “Gereksiz hiçbir riski kabul etmiyoruz” demeden... Sadece ve sadece... “Ne yapalım... Kaderlerinde bu varmış” denemez. Eğer denirse... Kader inancı, bir duyarsızlık aracı haline getirilmiş olur. Ve kadere inanç sarsılır.
Madencilerin ölümüyle ilgili kimin en ufak bir ihmali varsa ondan hesap sorulmalıdır. Daha fazla kâr hırsıyla insan hayatını karartanların kaderini karartmak şarttır. Kader inancına bağlılık, ancak bu yolla sağlanabilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı