Ahmet Hakan: Erdoğan, Melih Bulu'ya haber vermedi!

Ahmet Hakan, Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınmasıyla ilgili edindiği kulis bilgilerini paylaştı.

GÜNDEM 16.07.2021, 08:55
8
Ahmet Hakan: Erdoğan, Melih Bulu'ya haber vermedi!
Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınan Prof. Dr. Melih Bulu’nun görevden alınmasıyla ilgili edindiği kulis bilgilerini yazdı. Hakan, "Aldığım kulis bilgisi şöyle: YÖK, Melih Bulu’dan rahatsızmış. Ve bu rahatsızlık, haftalardır ifade ediliyormuş. Görevden almada işte bu rahatsızlığın payı büyükmüş" dedi.
Ahmet Hakan bugünkü yazısında edindiği kulis bilgileri ve konuyla ilgili kendi görüşlerini şöyle aktardı:
Aldığım kulis bilgisi şöyle: YÖK, Melih Bulu’dan rahatsızmış. Ve bu rahatsızlık, haftalardır ifade ediliyormuş. Görevden almada işte bu rahatsızlığın payı büyükmüş.

Kişisel tahminim ise şudur: Altı ay gibi uzun bir süre içinde Melih Bulu... Üniversiteyi toparlayamadı, ortaya çıkan hoşnutsuzluğu gideremedi, akademisyenlerin hiç değilse bir bölümünü olsun ikna etmeyi başaramadı, tepkileri dindiremedi, süreci iyi idare edemedi. Ve sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Bulu’yu görevden alıverdi. Üstelik Melih Bulu’nun haberi olmadan yaptı bunu.
Bulu’nun görevden alınmasının 15 Temmuz’a denk gelmesine gelince... “Tatsız bir tesadüf” dışında bir gerekçe bulamıyorum.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı