Ahmet Hakan fişleme tepkilerine neden olan haber için özür diledi

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, amirallerin bildirisi sonrasında Hürriyet'te yayımlanan "Darbe bildirisi imzalayan emekli amirallerden 4'ü CHP üyesi çıktı" haber için özür diledi.

GÜNDEM 08.04.2021, 10:10
12
Ahmet Hakan fişleme tepkilerine neden olan haber için özür diledi
Hürriyet gazetesi geçtiğimiz günlerde Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili yayımlanan bildiride imzası olan emekli amirallerin CHP üyesi yakınlarının listesinin paylaşıldığı bir habere imza atmıştı. Fişleme tepkilerine neden olan haber daha sonra düzeltilerek yayına alındı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, tepkilerine neden olan haber için bugünkü köşesinden özür dilerken, "Bu haber, Hürriyet’in yayıncılık ilkeleriyle bağdaşmamaktadır." ifadesini kullandı. 
Ahmet Hakan, "Hürriyet’in yayıncılık anlayışına ters bir haber" başlık yazısında, "İçtenlikle bir gayretimiz var Hürriyet’te. Herkesin hakkına hukukuna saygı göstermek için çabalıyoruz. Sorumluluğu bulunmayan kişileri sorumluymuş gibi göstermekten kaçınmaya çalışıyoruz. Yargı kararı ortaya çıkmadan yargısal hükümlerde bulunmaktan uzak duruyoruz. Titizleniyoruz bu konularda. Gayret ediyoruz. Ama yayıncılıkta bazen yol kazaları da oluyor, olabiliyor. Geçen gün sadece ve sadece Hürriyet’in internet sitesinde bir haber çıktı. Çok kısa bir süre yayında kaldı bu haber. Bildirici amirallerin yakınlarını da konu eden bir haberdi bu. İnternet haberciliğinin kendine özgü hızının yol açtığı bir hız kazasıydı bu haber. Fark eder etmez derhal yayından çektik." diye yazdı. 
Hakan, "Fakat sonuçta kısa bir süreliğine de olsa yayında kalmış oldu. Buradan açıkça ilan ediyorum: Bu haber, Hürriyet’in yayıncılık ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Hatayla yüzleşmek, yanlışa yanlış demek, özür dilemekten kaçınmamak... Tüm bunların erdeminin farkındayız. Bu haberin mağdur ettiği herkesten ve okurlarımızdan özür diliyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı