Ahmet Hakan'dan Erdoğan'ın pişti olduğu olay fotoğraf için yorum

Erdoğan'ın uçağında Semerkand'a Şanghay Zirvesi’ne giden Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, iktidar yanlıları tarafından paylaşılan Erdoğan fotoğrafını yorumladı.

GÜNDEM 17.09.2022, 11:05
6
Ahmet Hakan'dan Erdoğan'ın pişti olduğu olay fotoğraf için yorum
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan’daki katıldığı Şanghay Zirvesi’ndeki üye ülkelerin liderleriyle sohbet ettiği anlara ilişkin fotoğraf için yorumda bulundu.
Erdoğan’ın uçağında Semerkand’a giden gazeteciler arasında da yer alan Ahmet Hakan, “Olay fotoğrafla ilgili değişik bir saptama” başlıklı bugünkü yazısında, “Erdoğan, ortamdaki tartışmasız en baskın lider. Ortaya bir tür “Erdoğan anlatıyor, diğer liderler dinliyor” durumu çıkmış. İktidar yanlıları, bu fotoğrafı paylaşıp “İşte dünya lideri” diye övünüyorlar. Buna karşılık muhalefet yanlıları ise… “Bu liderlerin hepsi demokrasi açısından sorunlu... Bunda övünülecek ne var?” diyorlar. Fakat muhalefet yanlılarının atladığı bir husus var: Fotoğrafta yer alan liderler arasında bir tek Cumhurbaşkanı Erdoğan, benzer bir fotoğrafı Batılı ülkelerin liderleriyle de çektirebilir. Ne Putin yapabilir bunu ne Reisi… Sadece Erdoğan yapabilir.” ifadelerini kullandı.Yazının tamamı için tıklayınızÖte yandan Şanghay Zirvesi’nde Pakistan'ın yeni başbakanı Şahbaz Şerif de benzer bir fotoğraf veren isim oldu. 
Pakistan'daki iktidar destekçisi kesimler de Şerif'in fotoğrafı için benzer türden yorumlar yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı