Ahmet Hakan'ndan 10 gün arayla iki çelişkili yazı

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, köşesinden 10 gün arayla kaleme aldığı iki yazısında çelişkiye düştü.

GÜNDEM 20.06.2021, 09:30
1
Ahmet Hakan'ndan 10 gün arayla iki çelişkili yazı
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, HDP'ye yönelik saldırının faili olan katilin fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine "Silahlı külahlı fotoğraflara dur demenin vakti geldi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Ahmet Hakan'ın 10 gün önce kaleme aldığı yazısında, "Silahla poz veren kişilerden korkmayın" ifadelerini kullanması ise 'tutarsızlık' olarak değerlendirildi.
HDP İzmir il binasında düzenlenen silahlı saldırıda Deniz Poyraz isimli çalışan Onur Gencer tarafından katledildi. Yaşanan olay sonrasında Gencer'in silahlı birçok pozu başta olmak üzere silah fotoğraf pozu verenler üzerinden yeni tartışma başladı.
Onur Gencer'in silahlı fotoğraflarını değerlendiren Ahmet Hakan, 'Silahlı külahlı fotoğraflara dur demenin vakti geldi' başlıklı yazısında, "En son HDP'ye yönelik saldırının faili olan katilin fotoğrafları çıktı ortaya. Elinde silahla poz veriyor adam. Son zamanlarda öyle çoğaldı ki bu tür fotoğraflar. Eline silahı kapan pozunu veriyor. Makineli tüfekler, tabancalar falan. Bilmiyorum. Ruhsatsızsa...Zaten suç. Ama ruhsatlı olsa da suç sayılmalı. Çünkü güya kahramanlık şovu yapılan bı fotoğraflarla...Şiddet özendiriliyor. Şiddet yüceltiliyor. Şiddet propagandası yapılıyor. Buna bir dur demenin vakti geldi de geçiyor yani. Polisimiz savcımız bu konuya bir el atmalı" ifadelerini kullandı.
"Silahlı külahlı fotoğraflara dur demenin vakti geldi" isimli bir yazıyı kaleme alan Ahmet Hakan, 10 gün önce de "Silahla poz veren kişilerden korkmayın" yazısıyla gündem olmuştu.
İki yazısında farklı görüşleri dile getiren Ahmet Hakan, 10 gün önce kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:
"Sosyal medyada bazı tipler var. Silahla fotoğraf çektirmeye bayılıyorlar. Daracık pantalon, üstten üç düğme açılmış gömlek, ucu sivri bir iskarpin ve silah. Tabanca, tüfek, her türlü silah. Ey vatandaş, bu tiplerden sakın korkup çekinmeyin. Çünkü bu kişiler fotoğraf çektirirlerken, ellerine aldıkları silahı asla kullanmazlar. Daha doğrusu kullanamazlar, çünkü kullanacak olan göstermez."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı