Ahmet Hakan’ndan Ayasofya’nın imamına sert sözler!

Gazeteci Ahmet Hakan yaptığı açıklamalar kamuoyunda tartışma konusu olan Ayasoyfa İmamı Mehmet Boynukalın’ın görevi bırakmasıyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

GÜNDEM 14.05.2022, 09:45
5
Ahmet Hakan’ndan Ayasofya’nın imamına sert sözler!
Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın’ın görevini bırakmasıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme alan Ahmet Hakan “Ayasofya’nın çilesi bitti” ifadelerini kullandı.
Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın’ın görevinden ayrılmasından sonra “"Ben Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum. Ayasofya kimsenin sıfatı değil. Tek başına, müstakil" açıklamasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin’e destek verdi.

Bugünkü yazısının bir bölümünü bu duruma ayıran Ahmet Hakan, yazısına “Özgür "Ayasofya” başlığını atarken “ Ayasofya Başimamı olarak atanan Mehmet Boynukalın, dinden anladıklarından yola çıkarak tartışmalı görüşler ileri sürüyordu. Normaldir. Doğaldır. Herkes dinden anladığıyla ilgili tartışmalı görüşler ileri sürebilir. Bunda sorun yok. Ama Mehmet Boynukalın, bunu “Ayasofya Başimamı” sıfatıyla yapıyordu. Yani Ayasofya, mecburen Boynukalın’ın tartışmalı görüşlerine dayanak olmak durumunda kalıyordu. Ayasofya’nın işte bu çilesi bitti. Boynukalın’dan özgürleşmiş oldu Ayasofya. AK Partili Özlem Zengin’e Mehmet Boynukalın’ın Ayasofya Başimamlığı görevini bırakmasıyla ilgili soru sorulunca, “Ayasofya özgürleşti” demiş. Şahane bir saptama. Sonsuz katılıyorum." diye yazdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı