Ahmet Hamdi Çamlı'dan Erdoğan gafı: Ona kimse inanmıyor ki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündem olan dünkü bütçe görüşmeleri konuşması sırasında ilginç bir diyalog yaşandı.

GÜNDEM 07.12.2021, 13:10
8
Ahmet Hamdi Çamlı'dan Erdoğan gafı: Ona kimse inanmıyor ki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündem olan dünkü bütçe görüşmeleri konuşması sırasında AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ilginç bir gafa imza attı.
Meclis'teki sözü birçok kez AKP'li vekiller tarafından kesilen Kılıçdaroğlu'nun 45 dakikalık konuşması bir hayli gergin geçti.
Meclis tutanaklarına yansıyan konuşmalara göre Çamlı'nın Kılıçdaroğlu'na sürekli laf attığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili de büyük bir 'gaf'a imza attığı öğrenildi.
Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankası verileriyle ilgili konuşurken Erdoğan'ı kastedip "Bana inanmıyorsanız sizin inandığınız bir iktisatçı var ona sorun" demesi üzerine Çamlı "Ona kimse inanmıyor ki" diye yanıt verdi.
Meclis tutanaklarındaki ilgili bölüm şöyle:
KEMAL KILIÇDAROĞLU (Devamla) - Vergi veriyorsun, tamam, eyvallah. Vergiyle yap, eyvallah, itirazımız yok. Ya beni borçlandırıyorsun, torunları da borçlandırıyorsun. Üstelik dolar bazında borçlandırıyorsun. Ya bunun ahlakla -laf aramızda- bunun milliyetçilikle ne ilgisi var, milliyetçilikle ne ilgisi var. (CHP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler) Bakın, neden söyledim? Bu bütçe fakirden fukaradan alıp, garibanlardan alıp, bir avuç zengine, bir avuç tefeciye, bir avuç dolar baronuna para aktaran bütçedir dedim. Kanıt mı? İşte kanıtı bu, daha neyi anlatayım ben size?
Başka bir şey daha: Bakınız...
İshal sorunu var galiba öyle mi, ishal sorunu var galiba? (CHP sıralarından gülüşmeler)
SALİH CORA (Trabzon) - Kendi tarafına...
KEMAL KILIÇDAROĞLU (Devamla) - Merkez Bankasının verilerini söylüyorum, Merkez Bankasının verilerini. 31 Aralık 2020-24 Kasım 2021 dolardaki artış 5 lira 20 kuruş, 5 lira 20 kuruş arttı. Bu ne demek? Türkiye'nin dış borçları 2 trilyon lira arttı. Bana inanmıyorsanız sizin inandığınız bir iktisatçı var ona sorun.
AHMET HAMDİ ÇAMLI (İstanbul) - Ona kimse inanmıyor ki.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı