Ahmet Özal, adaylık düşüncesini açıkladı: İkinci turda taraf olmam

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu, Teknoloji Kalkınma Partisi (TEK Parti) Genel Başkanı Ahmet Özal, cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söyledi. Ahmet Özal ikinci turda da taraf olmayacağını söyledi.

GÜNDEM 22.07.2022, 10:35
3
Ahmet Özal, adaylık düşüncesini açıkladı: İkinci turda taraf olmam
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu, Malatya Eski Milletvekili Ahmet Özal uzun bir aranın ardından yeniden siyasete Teknoloji Kalkınma Partisi (TEK Parti) Genel Başkanı olarak döndü. İttifaklar sorusuna Ahmet Özal, “Hiçbirine yakın değilim. Cumhurbaşkanı adayı olabilirim. Bu konuda iddialıyım. İkinci tura Erdoğan ve Kılıçdaroğlu kalırsa taraf olmam.” şeklinde cevap verdi. 
TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın sorularına cevap verdi. Özal, “Herkes bana “Millet İttifakı’na mı Cumhur İttifakı’na mı gireceksiniz?” diye soruyor. Hiçbirine girmeyeceğiz. Hiçbir ittifaka girmeyi şu anda düşünmüyoruz. Millet İttifakı’nın kendi iç sorunları var. Cumhur İttifakı’nda AK Parti ile MHP’nin sorunları var. Toplumda benim gördüğüm iki ittifaka da çok fazla güven yok. Onun için biz tek başımıza yürümeyi tercih ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ahmet Özal, parti olarak yüzde 7 seçim barajıyla ilgili de hiçbir sıkıntılarının olmadığını söyledi.
Seçime girme yeterliliği olan bütün siyasi parti liderlerini birkaç hafta sonra ziyaret edeceğini söyleyen Özal, “Hepsini ziyaret edeceğim. Türkiye’nin ekonomik durumu ve dış politika üzerine fikirlerimi beyan edip onların da fikirlerini alacağım.” dedi.
TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, “Siz cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız? Seçilmemeniz ve ikinci tura kaldığı bir senaryoda TEK Parti hangi bloğa daha yakın?” sorusuna ise, şu cevabı verdi:
“Hiçbirine yakın değilim. Cumhurbaşkanı adayı olabilirim. Bu konuda iddialıyım. Anketler yapılıyor, çıkan isimler var. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu deniyor. Bir cumhurbaşkanı olabilmek için müktesebatın olması lazım, geçmişinin olması lazım. Hepsi çok iyi insanlar olabilirler. Ama Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olmak için yurt dışını, ekonomiyi iyi bilmek gerekiyor. Bunları yapabilecek kapasite, bilgi birikimleri var mı 85 milyon bilmiyor.
Ben o konuda parti olarak taraf olmam. İnsanlar kime oy vermek istiyorlarsa versinler. 'Ben şunu tutuyorum buraya verin' demem, insanları serbest bırakırım. Çok net.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı