Ahmet Özal: Ben iktisatçıyım; böyle giderse dolar yarın 25,5 lira

TEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal, "Ben iktisatçıyım" diyerek hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi. Özal, "Böyle giderse dolar yarın 25,5 lira olacak" dedi.

GÜNDEM 24.07.2022, 08:50
4
Ahmet Özal: Ben iktisatçıyım; böyle giderse dolar yarın 25,5 lira
TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, İstanbul'da partisinin Anadolu Yakası Basın ve Teşkilatlar Kahvaltısı’nda üyelerle bir araya geldi. Özal hükümetin ekonomi politikasını eleştirerek "Ben ekonominin ne kadar kötü olduğunu biliyorum, ben iktisatçıyım. Böyle giderse daha da kötüye gidecek. Dolar bugün 17,5 lira, yarın 25,5 lira olacak onu da biliyoruz, bunlara dur demek lazım" dedi.
"Televizyonlarda izliyoruz insanlar çıkıyorlar ekonominin ne kadar kötü olduğunu anlatıyorlar, ben ekonominin ne kadar kötü olduğunu biliyorum, ben iktisatçıyım, yurtdışında eğitim gördüm orada çalıştım. Ben de size anlatabilirim ekonominin ne kadar kötü olduğunu ama bu çözmüyor ki" diye açıklamada bulunan Özal, şöyle devam etti:
"Evet çok kötü olduğunu biliyoruz, böyle giderse daha da kötüye gidecek onu da biliyoruz. Dolar bugün 17,5 lira, yarın 25,5 lira olacak onu da biliyoruz, bunlara dur demek lazım." diye konuşan Özal, "Ben Tayyip Bey aleyhine konuşmuyorum ama hükümeti ekonomi konusunda eleştiriyorum. Ekonomi yönetimi yanlıştır, bunları söylüyoruz zaten halimiz belli. Biz kimseyle kavga etmek için gelmiyoruz, biz sadece vatandaşın problemlerini çözmek için uğraşıyoruz. Kavganın sonu yok, millet de kavgadan bıkmış, Türkiye için ne yapmamız lazım onu konuşalım, hatta iktidar, muhalefet ayrımı yapmadan oturup konuşalım." ifadelerini kulalndı.
"Anlatmak problemlerin çözümleri değil, çözümleri anlatmak önemli. Ben genelde televizyonlara çıktığımda vergiden, vergi reformundan, Merkez Bankası para politikasından, halkın anlayacağı şekilde neler yapılması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı