Ahmet Selim Paköz: Amacımız ibadetlerin huzurla yerine getirilebilmesi

Umre sezonu açıldıktan sonra ülkemizden de kutsal topraklara yolculuk başladı.

AİLE 27.12.2022, 06:05
5
Ahmet Selim Paköz: Amacımız ibadetlerin huzurla yerine getirilebilmesi
Tebük Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Paköz, “Bizim öncelikli amacımız hacı ve umreci adaylarının huzurla ibadetlerini yerine getirebilmesi. Farzlarıyla, vacipleriyle ve sünnetleriyle ibadeti en mükemmel şekilde yerine getirebilmeleri için yolcularımıza rehberlik ediyoruz” dedi.
Tebük Turizm’in 2021 yılının Aralık ayında kurulduğunu kaydeden Tebük Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Paköz, “Firma olarak bu isimde her ne kadar yeni olsak da ekibimizin faaliyet gösterdiği alanlarda yeterli tecrübe ve birikime sahip olduğunu düşünüyorum. 20 yıldan fazla süredir fiilen hac-umre sektörünün içerisindeyiz” dedi.

Pandemi sonrası 2022 yılının ikinci çeyreğinde umre sezonunun başladığını, Haziran-Temmuz aylarında ise Türkiye’den yaklaşık 40 bin hacı adayının kutsal toprakları ziyaret ettiğini ifade eden Paköz, “Yani pandemi öncesi döneme göre hem yarı kapasite ile hem de 65 yaş üzeri hacı adaylarına sağlık gerekçesiyle izin verilmediği bir dönem yaşadık. 2023 hac mevsiminde ise 2022’de kurada çıktığı halde gidemeyen 65 yaş üzeri adaylara öncelik verilmesi bekleniyor. Umrede ise maliyetlerinin dolar bazında artmış olması, hem de doların TL karşısında yükselmesi sonucu pandemi öncesi tur ücretleri Türk lirası bazında 2-3 kat artmış oldu. Bu sebepten dolayı eski fiyatları bilen umreci adayları yeni fiyatlara alışmakta oldukça zorlandı. Diğer yandan halkın genelinde alım gücünün eskiye nispetle azalmış olması da umre seyahatlerini olumsuz etkileyen faktörlerden biri oldu. Biz bu problemleri aşmak için maliyetlerimizi ve kâr marjımızı minimum seviyede tutarak program ücretlerini makul seviyelere çekmeye çalıştık. İnsanımız harcamalarından kısarak da olsa mutlaka kutsal toprakları ziyaret etmek için ciddi bir gayret sarf ediyor. Biz de onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Hac ve umre ziyaretlerinde sektörde oluşmuş çeşitli program sınıflarının önceden beri var olduğunu belirten Paköz, “Biz de bu alternatifleri mümkün olduğunca yolcularımızın ekonomik bütçelerine uyacak şekilde ayarlamaya çalışıyoruz. Kültür turizmi seyahatlerimizi ise genelde Kudüs’e yapıyoruz. Bunun yanı sıra Endülüs, Bosna Hersek ve benzeri güzergâhlarda program çerçevemiz içerisinde” ifadelerini kullandı.

Paköz, sözlerini şöyle bitirdi: “2022 yılındaki kısıtlamalara ve yüksek maliyetlerin negatif etkisine rağmen Allah’a şükür beklediğimiz talebin üzerinde bir teveccüh ile karşılaştık. 2023 yılında hem tur sayımızı hem de turlarımızdaki hizmet kalitemizi daha ileri seviyelere taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz inşallah.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı