Ahmet Takan'dan flaş yazı: Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı mı?

Korkusuz Gazetesi köşe yazarı Ahmet Takan bugünkü köşesinde, Ekrem İmamoğlu'nun çok tartışılan Karadeniz gezisini ele alırken cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimalini değerlendirdi.

GÜNDEM 10.05.2022, 15:40
3
Ahmet Takan'dan flaş yazı: Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı mı?
Ankara kulislerinden verdiği özel bilgilerle tanınan gazeteci Ahmet Takan bugünkü köşesinde, ''Evin danası öküz olmaz!..'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Takan yazısında, Ekrem İmamoğlu'nun gezisinde yer alan gazetecilerin gazetecilik vasfı taşımadığını belirtirken bu gezinin Ekrem İmamoğlu için birçok açıdan olumsuz sonuçlar doğurduğunun altını çizdi.
İşte Ahmet Takan'ın köşe yazısının ilgili bölümü:
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramda bir Karadeniz turu attı, ortalık birbirine girdi. Aman Allah’ım neler tartışıldı neler… Tekrara girmeyeceğim. Ekrem İmamoğlu’nun yandaş gazetecilerle verdiği otobüs fotoğrafı, en çok tepki toplayanların başında geldi. İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı veya CHP Genel Başkanlığı hayalleri için yollara düştüğü bile yeterince tartışılamadı. Kendilerini “karşı taraf” veya “Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen gazeteciler” diye tanımlayanlar da ateş püskürdü.
Güya, bayramı da fırsat bilerek sizlerden kısa bir kafa dinleme izni almıştık ya!.. Olmadı… Kopamadık gündemden… İmamoğlu’nun otobüsünden neşe ile sırıtan o malum isimlerin gazeteci olmadığı ıskalandı. Faydasız bir tartışma yürütüldü. Ekrem İmamoğlu ve basın sözcüsünün  eleştirilere verdiği  buram buram enaniyet kokan yanıtlarından sonra bir yandaş da  “davet etse de gitmem” demez mi… Yazık oldu Ekrem İmamoğlu’na!..
Aslında benim sözüm meslektaşlarıma;
Gazeteciliğe başladığım günlerde, meslek büyüklerimden “kulağına küpe olsun” diye ilk şu nasihati almıştım;
“Ankara gazetecisi olacaksın. Hangi alanda uzmanlaşırsan uzmanlaş, yolun mutlaka siyasetçilerle kesişir. Mesleğin ileri aşamalarında hangi siyasi parti e uzmanlaşırsan veya nereye bakarsan bak, sakın ha, bizim evin danası olma!”
35 yılı aşkın meslek hayatımda  evin danası konumunda nice yetenekli gazetecilerin harcandığını, liderle ve partisi ile beraber yürüyen nice meslektaşlarımın bir daha hatırlanmamak üzere kayıp olup gittiğine tanıklık ettim. O yüzden “Ey Ekrem İmamoğlu… Biz sana bunun için mi destek verdik” diye yazan çizenlere çok üzüldüm. Bilmem anlatabildim mi… Gazeteci, evin danası olmaz!..
★★★
Gelelim Ekrem İmamoğlu’na… Çok fazla derin analize gerek yok… Ekrem İmamoğlu, ayağına sıktı… Kendini  hızarın önüne attı…
Ekrem İmamoğlu, bundan sonra Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi?.. Ekrem İmamoğlu, bundan sonra CHP Genel Başkanı olabilir mi?.. Ekrem İmamoğlu, bundan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olabilir mi?…
Bana sorarsanız; üçünü de kaybetti!..
Ne diyelim?.. Bunda da vardır bir hayır!.
Cümle alem, “ Millet İttifakı’nda ne olacak?” diye bekleşirken, bir süredir doğal yollardan ‘olmayacaklar’ gösteriliyor!..

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı