Ahmet Taşgetiren AKP'yi eleştirdi: Foseptik farelerinin çığlıkları

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının "hükümet istifa" sloganlarına önce Devlet Bahçeli, ardından Süleyman Soylu'nun tepkisini köşesine taşıdı

GÜNDEM 28.02.2023, 07:55
1
Ahmet Taşgetiren AKP'yi eleştirdi: Foseptik farelerinin çığlıkları
Ahmet Taşgetiren, Karar gazetesi yazarı olarak, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının "hükümet istifa" sloganlarına Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu'nun tepki gösterdiğini belirtti.
Ayrıca, Alaattin Çakıcı'nın "ihanet" olarak nitelendirdiği olayda, "Devlet ve milletine bağlı olanlar bu ihaneti asla unutmayacak" dediğini söyledi. Spor camiasında da bu sert üslubun uzantısının olduğunu belirtti ve Çaykur Rizespor adına yapılan açıklamada Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında atılan sloganların "provokatif girişimler" olarak nitelendiğini ve "foseptik farelerinin çığlıkları olarak tarihe not düşülecektir" denildiğini aktardı.
Taşgetiren, iktidar cenahının depremzedelerin acısını sahiplenmesine rağmen eleştirileri kabullenememesinin ve hemen "iktidar gücü"nü tehdit unsuru olarak sunmasının bir sorun olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanı'nın her toplumsal olayda polis kalkanlarını devreye sokmasının da bu nedenle hatırlatılması gerektiğini söyledi.
Seçim sürecinde bu tür gelişmelerin iktidar cenahında sinirleri gerdiğini kaydeden Taşgetiren, Kızılay ve diğer alanlardaki problemlerin düzgün çalışması ve siyasete eklemlenmeden tüm toplumun takdirine mazhar olması gerektiğini belirtti. Aksi takdirde toplumsal fay hatlarındaki enerji ve stres birikiminin artacağına dikkat çekti.
Son olarak Taşgetiren, bütün eğitim camiasının itirazına rağmen üniversitelerin online olarak açılmasında, seçim sürecinde gençlerin tepkilerinden duyulan kaygının etkisinin olabileceğini sorguladı. Ayrıca, maçların seyircisiz ve üniversitelerin öğrencisiz olmasının da bir sorun teşkil ettiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı