Ahmet Taşgetiren'den Erdoğan'a İmralı - Edirne uyarısı!

Ahmet Taşgetiren, Erdoğan’ın Selahattin Demirtaş’ı eleştirirken kullandığı sözlere atıfta bulunarak yerel seçim sürecindeki mektup olayını hatırlattı.

GÜNDEM 14.01.2022, 07:55
1
Ahmet Taşgetiren'den Erdoğan'a İmralı - Edirne uyarısı!
Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştirirken kullandığı “Şu an Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediliyor ki şu an her yer toz pembe. Onların da kendi içlerinde hesaplaşmaları var, bu hesaplaşmayı yapacaklar” şeklindeki ifadeleriyle ilgili yazdı.
Taşgetiren bugünkü yazısında Erdoğan’ın bu sözlerinin bir bilgiye dayandığının açık olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

Taşgetiren yazısında 2019’daki seçim döneminde Öcalan’ın mektubunun Türkiye’nin resmi medya kuruluşları tarafından kamuya duyurulduğunu hatırlattı. Bunun üzerinden 2.5 yıl geçtiğini belirten Karar yazarı, şöyle devam etti:

“Muhtemelen Devlet, Öcalan’ın 2013 Nevruz’unda yaptığı ‘Silah dönemi bitti’ açıklamasının arkasında durduğu, ama Kandil’in buna yanaşmadığı, HDP’nin de Kandil’in etkisinde bulunduğu değerlendirmesini yapıyor ve cezaevinde tuttuğu Demirtaş’ı İmralı üzerinden sıkıştırmayı düşünüyor” değerlendirmesinde bulunan Taşgetiren, şu ifadeleri kullandı:

Acaba bu bilginin kaynağı nedir? İddia, İmralı’nın Edirne’yi hesaba çekeceği anlamında olduğu ve satır aralarında Cumhurbaşkanı’nın böyle bir hesaba çekmeyi olumladığı, yani İmralı’nın tavrından yana durulduğu şeklinde olduğuna göre, İmralı’dan böyle bir sinyal alındığını gösteriyor. Acaba öyle mi? Cumhurbaşkanı ya da Devlet adına birileri İmralı ile görüşmeler yapıyor ve Cumhurbaşkanı’na İmralı’dan böyle bilgiler mi geliyor?
Devletin (mi?) Ak Parti’nin (mi?) Cumhurbaşkanı’nın (mı?) siyasi değerlendirmeleri içine yeniden “İmralı- Edirne hesaplaşması” giriyor. Acaba ilerdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de HDP’nin konumu son derece stratejik olduğuna göre İmralı, Cumhur İttifakı’nın beklentileri -en azından HDP’nin tarafsız kalması yönünde- bir açıklama yapacak mı?
Bu devlet planı, Erdoğan’ın siyasi konumu sebebiyle “parti siyaseti” ile iç - içe geçmiş gözüküyor. Bu strateji ile yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adına sonuç alınamadı. Aksine “terör” konusunun siyaset aracı halinde kullanıldığı izlenimi doğdu. Şimdi de en tepeden İmralı – Edirne hesaplaşması hem de “siyaset hesabı” çerçevesinde gündeme getiriliyor. Neye faydası olur bunun, göreceğiz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı