Ahmet Vural Akışık kimdir?

Ahmet Vural Akışık, Doğan Holding'in sahibi olduğu Doğan Yatırım Bankası'nda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Peki, Ahmet Vural Akışık kimdir? Ahmet Vural Akışık nerelidir, kaç yaşındadır?

GÜNDEM 15.10.2021, 09:45
27
Ahmet Vural Akışık kimdir?
Ahmet Vural Akışık, bankacılık sektöründe uzun yıllar yöneticiliklerde bulundu. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve İcra Kurulu Üyeliğinde de bulunan Ahmet Vural Akışık, Doğan Holding tarafından kurulan Doğan Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. Peki, Ahmet Vural Akışık kimdir? Ahmet Vural Akışık nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Ahmet Vural Akışık'ın hayatı ve kariyeri...

Dr. Ahmet Vural Akışık, 1944 yılında Malatya'ya dünyaya geldi. Akışık, orta ve lise eğitimini Robert Kolej'de tamamlamıştır. Lisans ve yüksek lisansını ODTÜ'de tamamlamış, ardından Kaliforniya Üniversitesi Berkeley'de, İstatistik Teorisi doktorası yapmıştır. Kaliforniya Üniversitesi Berkeley ve ODTÜ'de öğretim üyesi olarak çalışmıştır.
Profesyonel iş hayatına Pamukbank’ta başlayan Akışık, 1984 yılında İnterbank’a CEO olarak atanmıştır. 1988 yılında, Türkiye'nin ilk yatırım bankası olarak sermaye piyasaları ve kurumsal finansman dallarında faaliyet gösteren Türk Merchant Bank'ı kurup burada Kurucu Üye, Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza olarak 1997 yılına kadar yaklaşık 10 yıl görev yapmıştır.
1997 yılında Dışbank'a CEO olarak atanmış; Banka’nın yeniden yapılandırılmasını üstlenerek üç yıl içinde Dışbank'ı az şubeli bir ihtisas bankasından Türkiye'nin önde gelen çok şubeli bir bankasına dönüştürmüştür. 2001 yılında devletin elinde bulunan bankaların yeniden yapılandırılması için özel bir görevle Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu’na Başkan olarak davet edilmiştir. Bu görevinde kamu bankalarının çağdaş bankacılığın ve uluslararası rekabetin gereklerine göre çalışıp özelleştirmeye hazırlanmalarını sağlayacak biçimde finansal ve organizasyonel yeniden yapılandırılmalarını başarıyla tamamladıktan sonra yeniden Dışbank’a dönerek görevine devam etmiştir
Dr. Ahmet Vural Akışık, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve İcra Kurulu Üyeliği, Petrol Ofisi A.Ş. (POAŞ) ve Ray Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Sınai Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Geçmişte Türk Amerikan İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığı, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Üyeliği, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Yönetim Kurulu Üyeliği, Malatya Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği ve İstanbul Eğitim Vakfı Kurucu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı