Aileye bakan olun!

Ailelerimizin bakanı bir açıklama yaptı, sözleri  “LGBT’lilere destek”  olarak yorumlanınca yeni bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

GÜNDEM 24.09.2022, 06:45 24.09.2022, 12:12
2
Aileye bakan olun!

2002 yılında iktidara geldiğinden bugüne dek Avrupa Birliği kriterlerine ayak uydurma bağlamında LGBT konusunda birçok taviz veren iktidarın Aile Bakanı Derya Yanık, son yaptığı açıklamalarla cinsi sapkınlara karşı net bir tavır koyamadı. Derya Yanık’ın bir gazeteye yaptığı tartışmalı açıklamalar, LGBT sapkınlığını savunan kesimlerce büyük bir memnuniyetle karşılandı. LGBT yanlısı basın organları ise gelişmeyi, “AKP’den sürpriz LGBT çıkışı”, “Aile Bakanı, LGBT’ye karşı yürüyenleri eleştirdi” gibi süslü ifadelerle duyurdu.
Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul’da düzenlenen LGBT karşıtı aile yürüyüşü hakkında değerlendirmelerde bulunan Derya Yanık, şu ifadeleri kullandı:
“Her grubun protesto hakkı vardır. Nefret söylemini yanlış buluyorum. Ben bir hukukçuyum ve mesleğimin büyük bölümü insan hakları temelinde geçti. Nefret söylemini kime karşı olursa olsun yanlış buluyoruz. Sosyal medya, çok kışkırtıcı bir mecra olarak kullanılıyor. Bu meselelerin orada kanırtılması doğru değil. Hükümetin hiçbir vatandaşından vazgeçme lüksü de, hakkı da yoktur. Otoriteler, cinsiyet konusunun biyolojik bir patoloji değil, psikolojik olduğuna dikkat çeker.”
LGBT konusunda sarf ettiği ifadelerle tepki çeken Bakan Derya Yanık, devletin temel insan haklarını koruma yükümlülüğü bulunduğunu ifade etti.
Yanık, “Herkesin bir değerler sistemi vardır. Bu değerler sistemi çerçevesinde eleştirebilme özgürlüğünüz vardır. Hükümetimizin de doğal olarak değerleri var. Eşcinselliği normalleştirmek ya da normal görmek gibi bir lüksümüz yok. Devletin temel insan haklarını korumak ve teslim etmek yükümlülüğü bulunuyor” diye konuştu.
 Bakan Yanık, dün günün ilerleyen saatlerinde yaptığı açıklamalarla, ifadelerinin çarpıtılarak yanlış yerlere çekildiğini ve LGBT’yi normalleştirme gibi bir bakış açısına sahip olmadıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı