AK Parti, Fatih Portakal’ı da TOGG’a davet etti: Portakal karar verdi

Türkiye’nin otomobili TOGG’un Gemlik üretim tesisi 29 Ekim'de açılıyor. AK Parti, muhalif gazeteci Fatih Portakal'ı da törene davet etti. Fatih Portakal açılışa katılıp katılmayacağını açıkladı.

GÜNDEM 25.10.2022, 16:00 25.10.2022, 17:08
12
AK Parti, Fatih Portakal’ı da TOGG’a davet etti: Portakal karar verdi

Türkiye’nin otomobili TOGG’un üretim tesisinin 29 Ekim’deki açılış törenine davet edilen isimler arasında muhalif gazeteci Fatih Portakal’ın da olduğu ortaya çıktı. Fatih Portakal’ın TOGG üretim tesisinin açılışına katılıp katılmayacağını canlı yayında açıkladı.
Fatih Portakal 29 Ekim’de TOGG üretim tesisinin açılış töreni için kendisini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın telefonla arayıp davet ettiği söyledi.
Gazeteci Fatih Portakal bugünkü Youtube yayınında TOGG üretim tesisinin açılışı için aldığı davete ilişkin şunları kaydetti:
Üç sene önce bir araya gelen beş büyük firma ( Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Vestel, Turkcell) yerli otomobil üretmek üzere konsorsiyum oluşturmuştu., Son aşamaya yaklaşan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu AŞ’nin (TOGG) Gemlik Kampüsü’nün açılış töreni 29 Ekim’de düzenlenen törenle gerçekleşecek.
“İktidar partisinden Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ dün öğleden sonra aradı. TOGG törenine katılmanızı istiyoruz dedi. Ben, Allah’tan bir mani gelmezse katılırım çünkü hafta sonu Sabancı Holding’e 29 Ekim haftasında pazar günü önemli bir etkinliğimiz var Çanakkale'de cumhuriyet seferberliği ile birlikte gerçekleştireceğiz ama katılmayı düşünüyorum. Hamza Bey’e şunu söyledim ben gazeteci kişiyim sizi eleştiriyorum. Politikalarınız bana ters geldiği için sizi eleştiriyorum ama hiçbir tarafın arka bahçesi değilim. Hiçbir tarafa da ne yandaşın ne candaşın sadece çıplak gözlerimle o atmosferi görmek istiyorum. Heyecanınızı partililerin heyecanını nedir. Onu kendim görüp özümsemek istiyorum. Yani televizyondan izlemek ve çıplak göz arasında izlemek arasında dünya kadar fark var. Birde bir gazeteci kimliğiyle merak ediyorum. Sadece o değil Ali Babacan’ı da Ahmet Davutoğlu’nu, CHP ve HDP’yi de diğer partilerinde veya altılı masada önümüzdeki günlerde böyle bir heralde etkinlik düzenleyecek adayını açıklarken onu da görmek istiyorum ki en azından gördüğümüz sizlere aktarabilirim diye katılmayı düşünüyorum. Tabii yol faktörü var. Hafta sonuda Sabancı Holding’in cumhuriyet seferberliğine yetişme faktörü var. Onu da eksiksiz bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Çünkü ekip olarak ama şu andaki fikrim sıkıntı yok, katılmayı düşünüyorum, katılacağım. Hamza Dağ sizin yaka bantları her şeyiniz hazırlandı. Sizi de orada görmek isteriz dedi. Tabii yıllar sonra böyle muhalif isimlerin çağrılması güzel bir şey hatta ben dedim ki, yani burada önemli olan gazetecilik yapabilmek. Ben oraya gazetecilik kimliği ile gideceğim ve gözlemleyeceğiz. Gözlemlerini de size aktaracağım zaten.” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı