AK Parti heyeti, HDP'yi ziyaret etti

AK Parti heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifine ilişkin bugün HDP Meclis grubunu ziyaret etti

GÜNDEM 02.11.2022, 20:20
8
AK Parti heyeti, HDP'yi ziyaret etti
Anayasa değişikliği teklifi üzerindeki çalışmalarını tamamlayan AK Parti, TBMM’de önce MHP’yi, sonra CHP’yi, ardından da HDP'yi ziyaret etti. Görüşme sonrası HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "HDP olarak bizim bu konudaki tutumumuz evrensel hukuktan yanadır. Uluslararası sözleşmelerden yana olur. Biz hem bu mesele hem de konusu hak ve özgürlükler olan bir olguda, değişiklikte referandumu doğru bulmayız. Bu konu özelinde demiyorum, bunu da kapsayan, insanların nasıl giyineceğine dair bir özgürlüğü hakkı nasıl halka soralım? Bu, vazgeçilemez bir hak. Referandum konusu da evrensel hukuk açısından doğru bulunmaz. Biz de hukuktan yana tavır alırız." dedi. 
Anayasa değişikliği teklifi üzerindeki çalışmalarına devam eden AKP, TBMM’de grubu bulunan partileri ziyaret etme kararı aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’dan oluşan AKP heyeti, TBMM'de MHP, CHP, HDP ve İYİ Parti gruplarını ziyaret etti.
İlk olarak MHP, ardından CHP Grubu'nu ziyaret eden AKP heyeti, daha sonra HDP Grubu ile görüştü. Görüşmeye, HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş, Hakkı Saruhan Oluç ve HDP Sözcüsü Ebru Günay katıldı. 
Görüşmenin ardından, CHP ve MHP gruplarında yapıldığı gibi, Bakan Bozdağ ve HDP heyeti birlikte açıklama yapmadı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, görüşme sonrasında, “Görüşmeyi yaptık. Bildiğiniz üzere anayasa değişiklik teklifiyle ilgili bir ziyaretti. Henüz yazılı bir metin yok. Sadece Anayasa'nın 24 ve 41. maddelerinde bir değişiklik olacağını ve kapsamını genel olarak paylaştılar. Biz de buna ilişkin tutumumuzu Eş Genel Başkanlarımız ve MYK’da yaptığımız değerlendirme sonucunda kamuoyuyla paylaşıyor olacağız. Sohbet ettik. Kıyafet özgürlüğü, türban, kadın haklarına dair bizim tutumumuz zaten çok net. Negatif tutumumuz olmadı. Ama böyle bir dönemde nasıl bir karar alacağımıza bizler tek başımıza değil, ilgili kurullarımızla birlikte karar vereceğiz" değerlendirmesini yaptı. 
Beştaş, "Evet veya hayır" diye bir yanıtlarının olmadığını ifade ederek, "Sanırım pazartesi günü Meclis'e sunulacak. Ondan önce bir görüşmemiz olur. Bize verilen bilgi, pazartesi sunmayı düşündükleri; bütün partilerle görüştükten sonra sunulması düşünülüyor." dedi. 
Referandum sürecine ilişkin yöneltilen soruya Beştaş, "HDP olarak bizim bu konudaki tutumumuz evrensel hukuktan yanadır. Uluslararası sözleşmelerden yana olur. Biz hem bu mesele hem de konusu hak ve özgürlükler olan bir olguda, değişiklikte referandumu doğru bulmayız. Bu konu özelinde demiyorum, bunu da kapsayan, insanların nasıl giyineceğine dair bir özgürlüğü, hakkı nasıl halka soralım? Bu, vazgeçilemez bir hak. Referandum konusu da evrensel hukuk açısından doğru bulunmaz. Biz de hukuktan yana tavır alırız." diye yanıt verdi. 
AKP heyeti, HDP Grubu'nun ardından İYİ Parti Grubu'nu ziyaret etti. İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, AKP heyetini TBMM'de ağırladı.
AK Parti'den İYİ Parti'ye anayasa ziyareti: Somut bir teklif sunmadık

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı