AK Parti'de EYT gelişmesi! Erdoğan'ın önüne sunulacak

AK Parti'nin EYT hazırlığında olduğunu hükümete yakın isim olan Cem Küçük açıklarken yarın yapılacak MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne sunulacağı iddia edildi.

GÜNDEM 21.10.2021, 14:45
14
AK Parti'de EYT gelişmesi! Erdoğan'ın önüne sunulacak
AK Parti'de EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) gelişmesi yaşanıyor. Cem Küçük'ün açıklamasının ardından hükümete yakın kaynaklar EYT çalışmasının yarın yapılacak MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne sunulacağı iddia edildi.
1999'da çıkan yasa ile emeklilik hakları ellerinden alınmış ve tüm şartları karşıladığı halde yaşı bekleyenler, 2023 seçimleri öncesinde uğradıkları haksızlıkların giderilmesini talep ediyor. Hükümete yakın kaynaklar AK Parti'nin EYT hazırlığı içerisinde olduğu açıklanıyor.
AK Parti içerisinde yaz döneminde yapılan kamuoyu araştırmalarında vatandaşların birinci önceliği olarak EYT sorunu olduğu ortaya çıktı. Çıkan bu sonuç sonrası AK Parti kurmayları raporlarında EYT soruna verdi. En son hükümete yakın isim olan yazar Cem Küçük, katıldığı televizyon programında EYT çalışmasının yapıldığını duyurmuştu.
Türkiye Gazetesi’nden Ebru Karatosun’un haberine göre AK Parti'nin EYT konusunda yapılacaklar ile ilgili yol haritası çizildiği ve bu haritanın yarın yapılacak MYK toplantısında Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne sunacağını öne sürüldü.
EYT konusunda mağdur olan vatandaşlar sorunlarını sosyal medya üzerinden dönem dönem örgütlenerek dile getiriyorlar. AK Parti'nin yapılan anket sonuçlarında yaşadığı düşüşü önlemek için 2023 seçimleri öncesinde EYT ile ilgilenmesi yeni dönemi başlatabileceği gözüküyor. Oy kaygısı güden AK Parti'nin bu sorunu çözerek 5 milyon EYT mağduru vatandaşın oylarına göz kırpmak istiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı